Jótékonykodás

2023.12.23. 12:46

Hárommillió forintot futottak össze Csornán egy beteg fiatalnak

Nagyon jól sikerült a Csornai SE kezdeményezése, a klub által szervezett jótékonysági futáson több mint hárommillió forintot gyűjtöttek az egyesület betegséggel küzdő fiatal sportolójának és családjának.

Szeitz Tibor

Ahogy arról beszámoltunk, nemrég jótékonysági futást rendezett a Csornai Sportegyesület, hogy erőt és biztatást – s anyagi támogatást – nyújtson egy súlyos betegséggel küzdő 16 éves fiúnak és családjának. Jakab Áron a rábaközi egyesület sportolója, és hirtelen jött betegség támadta meg szervezetét.A múlt szombati rendezvényre – melyen természetesen Áron is ott volt a szüleivel – nagyon sokan elmentek, és sokan adakoztak is, így szép összeg kerülhet a család karácsonyfája alá. 

Jelentős támogatást kapott Áron, amit a klub elnökétől a családja vett át. 

A jótékonysági futáson összegyűlt több mint hárommillió – pontosan hárommillió-kétszáztizennyolcezer-ötven – forintot Családi János, a Csornai Sport­egyesület elnöke adta át a Jakab családnak. 

„Játékosunk és családja anyagi és lelki terheit szerettük volna megkönnyíteni, de bevallom, nem számítottunk ekkora tömegre a jótékonysági futáson, és azt sem gondoltuk, hogy ekkora adomány jön össze” – említette Családi János, aki köszönetet mondott mindenkinek, aki hozzájárult a jótékonysági rendezvény megrendezéséhez, külön kiemelve a Csornai SE munkatársait, edzőit, valamint azokat a vállalkozókat, akik nagy segítséget nyújtottak abban, hogy az esemény létrejöhessen. 

A klubvezető hozzátette, a Csornai Sportegyesület az adomány személyijövedelemadó-vonzatát, mintegy 500.000 forintot átvállalja és megfizeti a NAV részére, tovább segítve ezzel a családot. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában