Vízilabda

2023.11.23. 10:50

Ob I – Megszerezte első pontjait az UNI Győr-GYVSE

Első győzelmét – és pontjait – szerezte meg a győri női csapat, miután hazai medencében legyőzte egyik riválisát, a Szentest.

Kisalföld.hu

Fontos három pontot szereztek a győriek.

Fotó: Ábrahám Erika

UNI Győr-GYVSE–Szentes 10–8 (3–3, 3–1, 1–2, 3–2)

Győr, Aqua Sportközpont, ob I-es női mérkőzés, 100 néző. V.: Csanádi, Csizmadia.

GYVSE: Szombathelyi – Rádli 1, Kenderes 2, Finta, Molnár D. 1, Finta, Párkányi, Petik 4, Svec, Hetzl 1, Szedlák 1, Dróth, Hateier, Szabó I. Edző: Vogel Zsolt.

Szentes: Füsti Molnár – Varga V. 3, Horváth Zs., Tyukász 1, Dobos, Hnatyszyn, Bicskei 1, Erdélyi, Horváth L., Korom, Kövér-Kis R. 2, Boldizsár 1, Matajsz, Varga N. Edző: Matajsz Márk.

A vendégek kezdték jobban a mérkőzést, két gólt szereztek másfél perc alatt. Innen fordítottak a győriek, de a negyed legvégén egyenlített a rivális. A második nyolc percben ismét előnybe kerültek a szentesiek, erre azonban három góllal tudtak válaszolni a győriek, így a nagyszünetben kétgólos előnyben voltak.

A harmadik szakaszban öt percig nem esett gólt, majd a Szentes kétszer, a GYVSE egyszer volt eredményes, így egygólos hazai vezetéssel kezdődött a zárófelvonás. Ebben el tudott lépni három góllal a győri gárda (9–6), három perccel a vége előtt viszont már csak egy gól volt az előnyük (9–8). Petik aztán büntetőből eldöntötte a mérkőzést, a hátralévő időben már nem esett újabb találat.

Vogel Zsolt: – Csak gratulálni tudok a csapatomnak. Úgy fest, fekszik nekünk a Szentes játéka. A két centergól volt a különbség, ez az extra elég volt. Védekezésben mindent megcsináltunk, amit tudunk. Támadásban higgadtak, türelmesek voltunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában