Labdarúgás

2023.11.17. 12:16

Ki nevet a végén? Vélemény az ETO-ról mondott kritikáról

Szabály egy van, aki külföldi futballistát alkalmaz, annak nem jár az MLSZ pénze.

Papp Győző

Fotó: statisztikaegyszeruen.blog.hu

Hosszabb interjút adott a csakfoci.hu-nak az NB II-ben a második helyen álló Nyíregyháza Spartacus sportigazgatója, Fekete Tivadar. A beszélgetés vége felé szólt arról, hogy a magyar tehetségeknek ebben az osztályban kell magukat megmutatni. Majd kapta a kérdést: mit gondol arról, hogy az egyik fő rivális ETO gyakorlatilag félredobta a „magyar szabályt”?

„Én mosolygok ezen – jött a válasz. – Az NB II ki lett mondva egy olyan ligának, ahol valahol a csapatok között egyenlőség van, ugyanaz a szabályrendszer vonatkozik mindenre. Most úgy tűnik, mintha ez nem így lenne. Persze, tudom, hogy van ennek anyagi vonzata, az ETO veszít így némi támogatást, de én ezt ahhoz tudnám hasonlítani, mint amikor leülsz társasjátékozni: mindenkire ugyanaz vonatkozik, az nem megy, hogy egy hatos után valaki még egyszer dobhat, a másik meg nem. Lehet azt mondani, hogy ezt nem tisztem véleményezni sem, de ha megkérdeznek erről, akkor az a véleményem, hogy ha egyenlőséget kommunikálunk, és az NB II-t a magyarok, a magyar fiatalok színpadjának gondoljuk, akkor szerintem visszás ez a mostani történet.”

Csak csendesen kérdezem: milyen szabályrendszerről beszél? Szabály egy van, aki külföldi futballistát alkalmaz, annak nem jár az MLSZ pénze. Ennyi. A kíváncsiság kedvéért az adatbank segítségével megnéztük a fiatalok preferálását szorgalmazó Szpari játékoskeretét, amelyben olyan fiatalok is szerepelnek, akik alig, vagy egyáltalán nem szerepelnek az NB II-ben. A keret átlagéletkora így 25 év. Ha a legutóbbi mérkőzés kezdőcsapatát nézzük, azé 26,2 év volt, csereként pályára lépett 29, 28, 27, 22 és 20 éves futballista is. Az ETO átlaga 23,4 év és rendszeresen játszik a saját nevelésű 19 éves Lacza, a 18 éves Vingler, Huszár és Tóth.

Lehet, hogy a szabolcsi futballszínpadon valóban jobban kellene támaszkodni a magyar fiatalokra. Vagy esetleg dobni egy hatost. 
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában