Eldőlt

2023.11.09. 11:57

A volt gyirmóti tréner, Csertői Aurél lett a Honvéd futballcsapatának a vezetőedzője

A legutóbb Gyirmóton dolgozó Csertői Aurél lett a jelenleg NB II-es Budapest Honvéd edzője, adta hírül a csakfoci.hu.

A soproni kötődésű Pinezits Máté vezetőedző menesztését követően az NB II-ben csak vergődő Budapest Honvéd irányítását ideiglenesen Djordje Kamber megbízott edző vette át, de a háttérben nagy erőkkel kereste a vezetőség Pinezits utódját és több jelöltjük is volt a kispadra, így többek között felmerült a végül a Kisvárda kispadjára leülő Feczkó Tamás, a legutóbb a Ferencvárost irányító Máté Csaba, illetve a kispestieknél már háromszor dolgozó Supka Attila neve is kiszemeltként –írja a portál, ami szerint végül Csertői Aurél lett a befutó.
Az egykori válogatott támadó egyébként játszott Kispesten, és ezzel teljesül a vezetőknek az a törekvése - elsősorban a szurkolók megnyugtatása végett -, hogy legyen az új vezetőedzőnek Honvéd-kötődése is.
Csertői edzőként háromszor végzett az NB I harmadik helyén, de legnagyobb sikerét a Fehérvárral érte el még 2006-ban, amikor a Vasas ellen, 11-esekkel megnyerte a Magyar Kupa-döntőjét. 
A legutóbb Gyirmóton eredményesen dolgozó 58 éves szakember korábban az ETO-nál, Pápán, Sopronban, a Haladásnál, Tatabányán és Pakson is volt vezetőedző.
„A Honvéd keresett meg, amely bár most a helyezése nem ezt mutatja, szerintem jó csapat. Nemes feladat lesz kihozni az együttesből, ami benne van. Bízom benne, sikerül” – mondta  érdeklődésünkre a kispadra visszatérő abdai szakember.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában