Négy focicsapat még pont nélkül

2023.10.03. 15:50

Sokszor gyakorolhatták a középkezdést - Hat bajnokin mintegy száz gólt kapott a Bágyogszovát

Négy csapat nem szerzett még pontot az alacsonyabb osztályú vármegyei bajnokságokban, s közülük a Bágyogszovát több mint nyolcvan kapott találattal áll a tabella utolsó helyén hat találkozóját követően.

Szeitz Tibor

A mosonudvariak egyszer győztek az elmúlt bajnokságban, idén még nem szereztek pontot.

Fotó: Facebook/Mosonudvar SE

A vármegyei I. osztályban egyedüli csapatként a DAC nem szerzett még pontot. A nádorvárosiakról nemrég írtunk, a klub elnöke elmondta, keretük nagyon fiatal, s egyelőre nem tud az osztály színvonalán futballozni. A kék-fehérek hétvégén Vitnyéden játszottak meglepően szoros bajnokit, ahol csupán 2–1-re maradtak alul. 

A vármegyei II. osztályban már nincs pont nélküli együttes, az ötcsoportos harmad­osztályban azonban három is akad. 

A Mosonmagyaróvári csoportban a Mosonudvar mind a nyolc eddigi találkozóját elveszítette, gólkülönbsége: 8–69. A legtöbb gól, amit egy találkozón a mosonudvariak kaptak, 12 volt, de kétszer is 11 találatig jutott ellenük aktuális ellenfelük. Az együttes javuló formát mutat, múlt hétvégén „csupán” hét gólt kapott hazai környezetben a Mosonszentmiklós II-től. 

A Soproni csoport sereghajtójaként a Babót mind a hat eddigi bajnokiján kapitulált. A legnagyobb különbségű vereségét Nagylózson szenvedte el a társaság, ahol 9–0-ra győzött a hazai csapat. A többi bajnokin ötnél nem volt nagyobb a különbség, így a 30 bekapott gól nem is számít kimagaslóan soknak. 

Nem úgy a Bágyogszovát esetében, a Győri B csoportban szereplő – eddig csupán két gólt szerző – együttes hálóját ugyanis 83 alkalommal terhelték meg az ellenfelek a csapat eddigi hat bajnoki találkozóján. Múlt hétvégén a nyúli gárdától 21–1-re kapott ki a Bágyogszovát, ám nem ez volt a legnagyobb különbségű veresége a társaságnak a mostani szezonban. A 4. fordulóban 26–0-ra(!) győzte le az együttest az Enese. 

„Mint sok más egyesület, mi is létszámhiánnyal küszködünk, ennek a csapatnak inkább az öregfiúk-bajnokságban kéne szerepelnie, nem a harmad­osztályban. Voltak, akik nem viselték el az állandó vereségeket, de szerencsére akadnak, akik kitartanak a sok bekapott gól ellenére is. Mi is kitartunk, egyetlen célunk, hogy megmaradjon az egyesület” – mondta határozottan Szabó László, a bágyogszováti klub elnöke. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában