Jégkorong

2023.10.26. 11:34

Kettős vereséggel búcsúzott az MK-tól az UNI Győr ETO HC, az EUHL-ben viszont hazai pályán győzött

Az idegenbeli 6–0-ás vereség után hazai pályán 9–0-ra kapott ki az UNI Győr ETO HC a DVTK Jegesmedvéktől, így 15–0-ás összesítéssel búcsúzott a Magyar Kupától.

Kisalföld.hu

A győriek papírforma vereséget szenvedtek el az MK-ban, az európai egyetemi bajnokságban ugyanakkor megszerezték első győzelmüket.

Fotó: ETO HC/Dr. Németh-Csigai Krisztina

UNI Győr ETO HC–DVTK Jegesmedvék 0–9 (0–2, 0–2, 0–5)

Győr, Magyar Kupa, 2. forduló, 2. mérkőzés, Győri Jégsportközpont, 92 néző. V.: Árkovics, Soós.

UNI Győr ETO HC: Mészáros – Csölle, Láday B., Almási, Csata, Madácsi, Wenner, Láday Á., Lévai, Kiss, Makovics, Takács, Majoross, Sipák, Jábor, Odnoga, Kiss, Koczkás, Horváth, Shadskii. Edző: Odnoga Mátyás.

DVTK Jegesmedvék: Gratzl (Voris) – Verveda (2), Szathmáry (1), Kuleshov (2), Páterka 1, Berdnikov, Szirányi (1), Hill (3), Esteves 2 (1), Lövei 2 (2), Razumnyak 1 (2), Shkrabov 1, Vojtkó, Makai, Miskolczi, Mattyasovszky, Fazakas, Farkas 1 (1), Csiki 1 (1), Pecsét. Edző: Steve Kasper.

Gsz.: Lövei (15., 29.), Shkrabov (17.), Csiki (24.), Razumnyak (41.), Esteves (49., 51.), Páterka (55.), Farkas (57.).

UNI Győr ETO HC–HC Uniza Zilina (szlovák) 7 – 1 (2–0, 3–1, 2–0)

Győr, EUHL-mérkőzés, Győri Jégsportközpont, 280 néző. V.: Fényi, Tóth R. 

ETO HC: Róth – Takács, Wenner, Kiss M., Koczkás, Sipák 1 (1), Makovics 1 (1), Odnoga (3), Csata (1), Wührl, Vojnits, Marth, Sárkány-Keve, Lévai 1, Laday Á. (1), Jábor 2, Madácsi 2, Csölle, Kiss Á., Majoross. Edző: Odnoga Mátyás.

Gsz.: Jábor (11., 40), Madácsi (17., 38.), Makovics (30.), Lévai Norbert (42.), Sipák (44.), ill. Kosut (39.).

Hazai közönség előtt először lépett jégre az EUHL-ben, a nemzetközi egyetemi ligában a győri csapat, mely első győzelmére készült. 

Az első harmad kiegyenlített játékot hozott, mindkét csapat hatékonyan védekezett, de a győri találat tudta „megtörni a jeget”: Jábor Bendegúz volt eredményes a harmad közepén. Pár perccel később Madácsi Benedek kapott jó 10 méterre a kaputól egy nagyszerű korongot, amit üresen bombázhatott a vendégek hálójába.

A második harmadra magabiztosabban jöttek ki a hazaiak. Az első gólra így is közel tíz percet kellett várni, jól sikerült kontratámadást tudott Makovics Bence kihasználni. A harmad utolsó három perce igazi gólesőt hozott, először Madácsi csapott le szemfülesen egy kipattanó korongra, majd másfél perccel lefújás előtt a vendégek is megszerezték szépítő találatukat, egy védelmi hibát kihasználva tudott Kosut eredményes lenni. Itt még nem volt vége, a középkezdés után 1 perccel Jábor is megszerezte második gólját, így az utolsó szünetre már 4 gólos előnnyel mehettek a győriek.

A harmadik harmadban másfél perccel a kezdés után Lévai Norbert kapott szép indítást, amit nagyszerűen tudott végigvinni. Két perccel később emberhátrányból sikerült megindulniuk a házigazdáknak, Sipák Dominik pedig belőtte a 7. győri gólt, beállítva ezzel a végeredményt.

Szombaton 18.30 órakor a Dél-Budai HC látogat Győrbe az Andersen Ligában, hétfőn pedig a Gladiators Trencin érkezik EUHL-mérkőzésre a Győri Jégsportközpontba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában