Jégkorong

2023.10.31. 19:15

Három lőtt, kilenc kapott gól – Ezúttal nem volt esélyük a győrieknek

Az európai egyetemi bajnokságban (EUHL) az UNI Győr ETO HC hazai pályán 9–3-ra kikapott a szlovák Gladiators Trencintől. A meccs az első két negyedben dőlt el.

Kisalföld.hu

A győriek a harmadik harmadban voltak méltó ellenfelei a vendégeknek.

Fotó: ETO HC/Dr. Németh-Csigai Krisztina

UNI Győr ETO HC–Gladiators Trencin 3–9 (0–4, 1–4, 2–1)

Győr, EUHL-mérkőzés, 320 néző. V.: Dósa, Gáspár.

ETO HC: Róth – Takács, Wenner, Kiss M., Koczkás, Sipák, Makovics (1), Vas M. (1), Csata 1, Vojnits, Sárkány-Keve, Lévai, Láday Á., Madácsi 1 (2), Csölle, Kiss Á., Odnoga 1, Pálfi (kapus). Játékos-edző: Odnoga Mátyás.

Gsz.: Odnoga (27.), Madácsi (41.), Csata (45.), ill. Stehlik (2.), Skvarka (4., 29., 36.), Smolka (7., 33.), Buchmann (18.), Koncir (34.), Savara (51.).

Nagyon erős gárdával érkeztek a vendégek, amit az első másodperctől érezni lehetett agresszív, letámadó játékukon. A második percben egy bulit követő távoli lövés tudott szerencsétlenül becsorogni Róth hálójába és ez rossz előjelnek bizonyult a mérkőzés egészét tekintve. A 4. percben egy szép védés kipattanójára csapott le eredményesen Skvarka. Két perccel később ismét a trencséniek örülhettek, jó korongszerzést követően kettő az egyben támadhattak, amit Smolka gólra is tudott váltani. A szünet előtt még egy kontratámadásból is meg tudtak indulni a „gladiátorok”, Buchmann pedig nem kegyelmezett.

A második harmadot jobban kezdték a hazaiak, kiegyenlítettebb küzdelmet láthatott a közönség, ez pedig meghozta az első győri találatot is, Odnoga Mátyás volt eredményes. Nem sokkal később azonban kettős emberhátrányba került az ETO HC, mely két perc alatt újabb két gólt kapott. Nem sokkal később ismét emberelőnyből tudott eredményes lenni a vendégcsapat, Skvarka harmadik gólját is belőtte a mérkőzésen.

Az utolsó játékrészre érezhetően más szellemben jöttek ki a jégre a csapatok, a hazaiak megtalálták ritmusukat és dominálni tudták a játékot. Alig fél perc telt el a kezdő sípszó után, mikor egy szép összjátékot követően Madácsi Benedek megszerezte a második győri találatot. Pár perccel később pedig már Csata Sebestyén kapott szép passzt Madácsitól, ezzel háromra növelve a győri gólok számát. Tíz perccel a vége előtt Savara eresztett meg egy lövést a kék vonalról, amit nem tudott Pálfi védeni, ezzel beállítva a végeredményt.

A győriek szombaton 18.30 órakor az Andersen Ligában a Lehel HC-t fogadják, jövő héten pedig megrendezik az University of Győr Hockey Cup II-t.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában