Női kézilabda

2023.10.01. 18:04

Bajnokok Ligája – Könnyed győzelmet aratott a Győri Audi ETO KC a Buducnost felett – galéria

Egy félidő alatt eldöntötte hazai Bajnokok Ligája-mérkőzését az Audi-ETO, mely 37–19-re győzte le a montenegrói Buducnost Podgoricát.

Kisalföld.hu

Ana Gros lett a mezőny legeredményesebb játékosa.

Audi-ETO–Buducnost 37–19 (23–8)

Győr, Audi-aréna, női kézilabda Bajnokok Ligája, A csoport, 4. forduló, 3791 néző. V.: Sirbu, Serdiuc (moldávok).

Audi-ETO: TOFT – Hovden 3/1, NZE MINKO 8, Oftedal, Brattset Dale 3, HAUGSTED 4, Szöllősi-Schatzl 1. Cs.: Duijndam (kapus), GROS 9/4, De Paula 2, BLOHM 3, Győri-Lukács 3, Broch, Farkas J. 1, Farkas E. Edző: Ulrik Kirkely.

Buducnost: Attingré – A. Popovic 2, Niakaté 1, RAICEVIC 4/1, Godec, Caliskan 1, Pavicevic 2. Cs.: Giegerich (kapus), Háfra 2, Cardoso 3/1, Tomova 2, Godec 1, Marsenic, Ivanovic 1, Agovic, Kadovic. Edző: Bojana Popovic.

Hétméteresek: 7/5, ill. 3/2. Kiállítások: 4, ill. 4 perc.

Villámrajtot vettek a győriek, már az 5. percben 4–0 volt a javukra. A folytatásban is lendületben maradtak az esélyesebb zöld-fehérek. Hiába kért időt a 20. percben 14–6-os állásnál Bojana Popovic, a 23. percben már kialakult a lélektanilag mindig mérföldkőnek számító 10 gólos differencia (16–6). A szünetre gyakorlatilag eldőlt a találkozó, az első játékrészben még annak örülhettek a győriek, hogy Kari Brattset Dale a 600., Estelle Nze Minko pedig 700. győri gólját szerezte meg.

 

A második játékrész legnagyobb izgalmát Kadovic és Farkas Júlia összefejelése okozta, a montenegrói játékost vérző orral vitték le a pályáról, majd hordágyra fektették, és kivizsgálásra el is vitték a mentők. Ezt leszámítva csendesen csordogált a mérkőzés, sokkal kiegyenlítettebb lett a játék, de ez annak is köszönhető, hogy mindkét oldal különféle felállásokat, taktikai elemeket gyakorolt.

Összességében a várakozásoknak megfelelően magabiztosan győzött az Audi-ETO, laza ujjgyakorlat volt ez a találkozó számukra.

Ulrik Kirkely: – Mindig élmény a Buducnost ellen játszani. Most fiatal csapatuk van, az építkezés fázisában vannak. Pár játékosuknak van BL-rutinja, mint Raicevic, Niakaté vagy Háfra, ők azok, akik tudnak problémát okozni. Az első félidőben magas szintű volt a koncentrációnk, a másodikban kicsit alábbhagyott a lendületünk, a Buducnost is feljavult, de összességében jól játszottunk.

Bojana Popovic: – A győriek remekül kézilabdáztak. Az első félidőben nem tudtuk megállítani őket, minden hibánkat góllal büntette. Tudtuk, hogy nehéz lesz, minden labdáért meg kell küzdeni, ebbe nem fért bele, hogy védekezésben túl puhák voltunk. A második félidőre azért feljavultunk, de több sérültünk van, sok a fiatalunk is, türelmesnek kell lennünk.

Ana Gros: – A Buducnost nagyon jól küzdött, ezt tudtuk, ahogyan azt is, hogy mindig komoly munkát végeznek védekezésben, sosem egyszerű ellenük játszani. Nagyon fegyelmezettek voltunk, tudtunk mindenre reagálni. Örülök, hogy mindenki pályára lépett, és jó teljesítményt nyújtott.

Háfra Noémi: – Nehéz itt játszani, de jó volt hazatérni, és ilyen közönség előtt játszani. Ki kell elemezni a hibákat, amit elkövettünk az első félidőben. Ha ezeket ki tudjuk javítani, jó meccseket tudunk játszani a folytatásban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában