Női kézilabda

2023.10.01. 07:05

Bajnokok Ligája – Háfra Noémi visszatér Győrbe – videó

Az EHF női Bajnokok Ligája 4. fordulójában a Győri Audi ETO KC vasárnap 16 órakor a montenegrói Buducnost együttesét fogadja az Audi-arénában. A vendégek az ETO-tól kölcsönben játszó Háfra Noémivel érkeznek a találkozóra. A meccset a Sport1 élőben közvetíti.

Kisalföld.hu

Brattsetéket (zöldben) eddig még egyik rivális sem tudta megállítani a Bajnokok Ligájában.

Fotó: Dömötör Csaba

„A Buducnost fiatal játékosokból álló jó csapat. Mindig izgalmas ellenük játszani, mert a keretében tudhat olyan tapasztalt kézilabdázót is, mint Milena Raicevic, aki a montenegróiak vezére is egyben. Számunkra az a legfontosabb, hogy az elmúlt mérkőzések tapasztalataira építkezve, saját játékunkat precízen építsük fel. Jó a hangulat a csapaton belül, mindenki motiváltan várja ezt a találkozót” – mondta Ulrik Kirkely, a zöld-fehérek vezetőedzője.

„Küzdős mérkőzéseket játszottunk a Buducnost ellen korábban, most nagyon fiatal csapattal érkeznek. Keményen kell védekeznünk ellenük, de mindent megteszünk, hogy jól felkészüljünk a találkozóra. A csapatunkról azt mondhatom, minden mérkőzésen egyre jobban játszunk. Azért dolgozunk, hogy ezt a formát a teljes szezonra vetítve fenn tudjuk tartani. Hazai pályán a szurkolóink biztosan jó hangulatot teremtenek majd” – vélekedett Kari Brattset Dale, az ETO norvég válogatott beállósa.

A Buducnost otthon egyeduralkodónak számít, 33-szor nyerte meg a nemzeti bajnokságot és 27-szer a kupát. A nemzetközi porondon az  EHF-kupát 1987-ben nyerte meg, 2006-ban és 2010-ben pedig a Kupagyőztesek Európa Kupáját. Ráadásul 2006-ban éppen az Audi-ETO-t múlta felül a döntőben, a hazai 25–25-ös döntetlen után három góllal győzött a visszavágón. A Bajnokok Ligájában kétszeres győztesnek mondhatja magát a Buducnost, első győzelmét 2012-ben ismét a győriek ellen szerezte. A finálé hazai mérkőzésén, Veszprémben 29–27-re győzött az ETO, majd a visszavágón kétgólos vereséget szenvedett Podgoricában (27–25). Idegenben lőtt több góllal akkor a montenegrói alakulat bizonyult jobbnak. A BL-sikerüket 2015-ben a Budapesten megrendezett Final Fouron a norvég Larvik legyőzésével ismételte meg.

A Buducnost az idei szezonban egy győzelemmel és két vereséggel az ötödik helyen áll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában