Tenisz

2023.09.16. 10:16

Videón, hogy ütötte be a meccslabdát Marozsán Fábián és Piros Zsombor a törökök ellen

Marozsán Fábián sikere után Piros Zsombor megnyerte a második egyest pénteken, így az első nap végén a magyarok 2-0-ra vezetnek Törökország ellen a tenisz Davis Kupa keszthelyi osztályozóján.

Kisalföld.hu

Keszthely, 2023. szeptember 15. Marozsán Fábián játszik a török Altug Celikbilek ellen a Magyarország - Törökország tenisz Davis Kupa osztályozójának egyéni mérkőzésén a keszthelyi Helikon Teniszcentrumban 2023. szeptember 15-én. MTI/Czeglédi Zsolt

Fotó: Czeglédi Zsolt

Az 1-0-ra álló párharc folytatásában Piros (109.) Cem Ilkellel (216.) szállt szembe, pályafutása során másodszor. Tavaly szeptemberben Tel-Avivban a 28 éves rivális nyert, aki egyéni meccseken 10/14-es győzelmi mérlegnél tartott a DK-ban. A 23 éves magyar ugyanakkor 6/4-es mutatóval büszkélkedhetett.

A Balaton-parti csatában öt gémet kellett várni az első brékig, ekkor az isztambuli teniszező a hálóba vágott egy könnyű fonákot. Ilkel - aki a hírek szerint évek óta nem versenyzett salakon - trikót cserélt, de ez sem segített, sorra ütötte az outokat és a kettős hibákat, így a budapesti játékos 36 perc elteltével már szettelőnyben volt.

A második felvonás szinte lemásolta az elsőt, Piros ebben is 3:2-nél vette el az egyre tanácstalanabb török szerváját, aki fehér trikóját visszacserélte pirosra, de így sem tudott visszabrékelni. A kissé egyoldalú meccs 1 óra 15 percig tartott.

PIROS Zsombor
Keszthely, 2023. szeptember 15. Piros Zsombor játszik a török Cem Ilkel ellen a Magyarország - Törökország tenisz Davis Kupa osztályozójának egyéni mérkőzésén a keszthelyi Helikon Teniszcentrumban 2023. szeptember 15-én. MTI/Czeglédi Zsolt
Fotó: Czeglédi Zsolt

"Mindkét szett nehezen indult, az ellenfelem jól szervált, én jobbára a szettek végén éreztem komfortosabban magam a pályán" - mondta a magyar teniszező a találkozó után. "Más egy mérkőzés dinamikája, amikor én vagyok az esélyes, néha nehezebben jönnek a pontok. Ami a holnapi folytatást illeti, bízom benne, hogy Fábiék behúzzák a párost, és nekem már nem kell pályára lépnem, olyannyira, hogy szerintem papucsban jövök ki a párost megnézni".

Nagy Zoltán kapitány azzal kezdte nyilatkozatát, hogy csütörtökön még csak reménykedtek abban, hogy 2-0-lal zárul a másnap, de ez realitássá vált. "Nem könnyű elkezdeni egy párharcot, és Fábi az első pár gémben nem volt annyira meggyőző, utána viszont kétségtelenné vált, hogy ő a jobb játékos" - jelentette ki a szakvezető. "Zsombor mérkőzése alatt nyugodt voltam a padon, mert szerintem nem volt olyan szakasz, amikor veszélyben lett volna a győzelme. Az új labdákkal rendre összejött a brék, és Zsombi egyértelműen többet tud erről a játékról az ellenfelénél, emellett kellően agresszívan is ütött. Kettő-nullra vezetünk, de ez nem jelenti azt, hogy kikapcsolhatunk, mert a párharcnak még nincs vége."

Nagy Zoltán hozzátette, az állás ismeretében elképzelhető, hogy változtat a páros összetételén, de erről még bőven van ideje dönteni. Szombaton 11 órakor a páros meccsel folytatódik az osztályozó, ekkor az eredeti tervek szerint Marozsán Fábián és Valkusz Máté csap össze Ergi Kirkinnel és Sarp Agabigunnal. Ezt követően egy vagy két egyes találkozóra kerül sor a pénteki meccsek fordított párosításában, 4-0-ás vagy 3-1-es állás esetén ugyanis a kapitányok közösen határoznak arról, hogy lejátsszák-e az ötödik találkozót.

Eredmény: Magyarország-Törökország 2-0 - állás az első nap után

Piros Zsombor-Cem Ilkel 6:2, 6:3

Marozsán Fábián-Altug Celikbilek 7:5, 6:2

Szombat 11.00:

Marozsán Fábián, Valkusz Máté-Ergi Kirkin, Sarp Agabigun
Marozsán Fábián-Cem Ilkel
Piros Zsombor-Altug Celikbilek

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában