Labdarúgás

2023.09.03. 20:21

NB II foci - Másodszor kapott ki az ETO, ezúttal a Honvédtól - fotók

A hosszabbításban győzött a Honvéd az ETO ellen.

Kisalföld.hu

Elmaradt a pontszerzés. Kikapott az ETO.

Fotó: Árvai Károly

Budapest Honvéd–ETO FC Győr  2-1 (1-0)
Budapest, Bozsik Aréna, 3280 néző. Vezette: Farkas Ádám (Szécsnyi István, Szalai Dániel)

HONVÉD: Dúzs – Eördögh, Szabó A. (Pekár I., 90.), Lovric, Benczenleitner – Kocsis G., Bocskay, Adorján (Nyitrai, 82.) – Kerezsi, Holman, Kocsis D. Vezetőedző: Pinezits Máté

ETO: Pap E. – Vera (Kovács M., 76.), Szépe, Keresztes K., Csontos D. – Bumba, Anton (Vingler, 87.), Riquelme (Tóth R., 68.) – Kröhn (M. Diarra, a szünetben), Lacza (Huszár M., a szünetben), Skvarka. Vezetőedző: Antonio Munoz

Gólszerző: Kerezsi (8.), Pekár I. (90+2), ill. Huszár M. (54.)
Kiállítva: Lovric (88.)
6. perc: Győri labdaszerzést követően Lacza passzolt Kröhnhöz, akinek 10 méteres lövését bravúrral hárította Dúzs.
8. perc: Szabó A. labdaszerzését követően Kerezsit indította a leshatáron, aki  elhúzott a jobb szélen, majd laposan a jobb alsó sarokba lőtt. 1-0.
29. perc: Lovric cselek után Kerezsihez passzolt, aki a középen érkező Holman elé tálalt.A lövést Pap vetődve szögletre tolta.
54. perc: Diarra passzát követően Huszár szép cselek után középről közelről a kapu középe lőtte a labdát. 1-1.
90+2. perc: Bocskay szabadrúgásból teker középre, a labdát az üresen hagyott Pekár10 méterről fejelte a jobb alsó sarokba. 2-1.

A Honvéd kezdett jobban, mégis az első nagy helyzet Kröhn előtt adódott, aki elhibázta. Szinte az ellentámadásból megszerezte a vezetést a hazai csapat. Az ETO játszott mezőnyfölényben, de a jobb lehetőségek ekkor a kispestiek előtt adódtak, olykor csak szerencsével úszta meg a vendégcsapat..

A szünet után gyorsan egyenlítettek a zöld-fehérek és ekkor többnyire a győriek uralták a játékot, időnként közelebb is álltak a győzelemhez, de a végén egy egy „időn túli” védelmi megingás miatt egy pontot sem sikerült szerezni a lelkes fiatalok ellen. A csapat ennek ellenére megőrizte első helyét a tabellán.

Antonio Munoz: - Az első félidőben nem az történt a pályán, amit elterveztünk, a Honvéd jól zárta le a területeket középen. A szünetben taktikát váltottunk, a széleken próbáltunk bontani, ami sikerült is. Közelebb álltunk a győzelemhez, de ilyen a futball, a Honvéd egy pontrúgás után megnyerte a mérkőzést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában