Megyei foci

2023.09.27. 12:24

A DAC-nál az új edző lehet a garancia

Egyedüli csapatként pont nélkül áll a tabella végén a vármegyei I. osztályban szereplő, szebb napokat is megélt nádorvárosi DAC. Egyelőre az edzőváltás sem segített.

Szeitz Tibor

A DAC még nem szerzett pontot ebben a bajnokságban, de az elnök számolt a fiatal csapat eredménytelenségével.

Fotó: Nagy Gábor

Rendkívül gyengére sikeredett Győr egyik patinás egyesülete, az egykor NB I/B-ben is szereplő DAC rajtja a vármegyei I. osztály aktuális bajnokságában. A nádorvárosiak az eddigi mind a hét találkozójukon alulmaradtak, s pont nélkül az utolsó helyen állnak a 13 csapatos mezőnyben. Egyelőre az edzőcsere sem segített, hétvégén az újjáalakult lipótiaktól kaptak egy négyest a kék-fehérek.

Az idén 111 éves klub vezetése januárban új elnököt és elnökséget választott, mivel a korábbi – két éve érkező – elnök, Kappel Mihály lemondott. A DAC új elnöke a volt klubigazgató, az egyesülethez ezer szállal kötődő Arnold Csaba lett, aki, azt gondolhatnánk, maga is eredményesebb szezonkezdésre számított. 

„Valahol tisztában voltam a gyengébb teljesítménnyel, hiszen rengetegen távoztak, s a bajnokságra teljesen új csapatot kellett építeni – kezdte a sportvezető. – Azt nem mondom, hogy ezek a fiúk nem ügyesek, de még nagyon fiatalok, tizenhat-ti­zennyolc évesek, s egyelőre nem tudnak az osztálynak megfelelő színvonalon futballozni. Amúgy a szakmai stáb a nyolcadik-kilencedik helyre prognosztizálta a bajnokságban ezt a csapatot, de az már a kupamérkőzésen is látszott, hogy nem lesz ezt egyszerű elérni.” 

Az elnök szerint türelmesnek kell maradni, kiesési gondjaik nem lesznek, mivel várhatóan nem lesz búcsúzó a csoportból. 

„Kevés a csapat az osztályban, így megmaradhat a tagságunk, nyugodtan építhetjük a csapatot. Az új edző személye, kötődése a klubhoz számomra garancia. Mayer János nagyon komolyan veszi a feladatát, és hiszem, hogy előbb-utóbb jól összerakja, s nem hagyja magára ezt a fiatal csapatot. Nincs könnyű dolga, hiszen mi nem tudunk versenyezni még egy Győrújbaráttal sem. Az említett egyesülethez egyébként négy korábbi játékosunk igazolt a szezon előtt.” 

Konfliktus volt korábban a felnőttcsapat és az utánpótlást „üzemeltető” létesítményvezető között. 

„A DAC érdekében a békés egymás mellett élésre, munkára törekszünk, s szerencsére egyre jobb az együttműködésünk” – árulta el Arnold Csaba. 

Szó volt a pálya fejlesztéséről is, látványos tervek készültek a Pápai úti létesítményről. 

„A kisebb tervek folyamatosan megvalósultak, nemrég lett kész egy kisebb füves pályánk, de a nagyobb beruházások egyelőre váratnak magukra. Ami biztos, hamarosan új eredményjelzőnk lesz, ugyanis megkapjuk az ETO-tól azt, amit eddig használt a zöld-fehér klub.” 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában