Női kosárlabda

2023.08.23. 11:09

WNBA – A soproni Határ Bernadett nélkül győzött a Connecticut

A magyar válogatottal júniusban Európa-bajnoki negyedik Határ Bernadett ezúttal nem játszott a Connecticut Sun együttesében, amely 68–64-re győzött a Washington Mystics otthonában az észak-amerikai női kosárlabdaliga (WNBA) legutóbbi játéknapján.

Kisalföld.hu

Határ Bernadett nem lépett pályára.

A már rájátszásba jutott Sun 23 győzelemmel és 10 vereséggel a Keleti főcsoportban a második, összesítésben a harmadik. A 12 csapatos ligából a legjobb nyolc szerepelhet a rájátszásban.

A játéknap hőse az olimpiai és kétszeres világbajnok A'ja Wilson volt, a már kétszer is az idény legjobbjává (MVP) választott játékos 53 ponttal vezette diadalra a listavezető és címvédő Las Vegas Acest a 112–100-as atlantai győzelem során. A 27 éves klasszis Liz Cambage 2018-ban elért ligarekordját állította be, és ő a WNBA-történelem harmadik kosarasa, aki 50 pont fölé jutott, Riquana Williams 51-et szórt 2013-ban. A 193 centis Wilson 23 mezőnykísérletéből 16 volt sikeres (ez 70 százalékos mutatót jelent), emellett 21 büntetőjéből csupán egyet hibázott el. Döbbenetes statisztikáját pedig hét lepattanóval és négy dobásblokkolással egészítette ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában