Németországban a szupertehetség

2023.08.14. 19:26

Korábbi győri labdarúgót igazolt le a Bayer Leverkusen futballcsapata

 

Évek óta figyelte a Leverkusen, s mivel nemrég tizenhat éves lett, leigazolta a német Bundesliga csapat a korábban Győrött pallérozódó tehetséget, Szép Mártont. 

Szép Márton, már a Bayer Leverkusen játékosaként. Fotó: Facebook/marciszep


A fiatal futballista pár éve még az ETO utánpótlásbázisának ékkövének számított, a szakemberek szuperlatívuszokban beszéltek a fiatal focistáról, aki most a német Bayer Leverkusen játékosa lett. Az átigazolást a játékos nemrég közösségi oldalán jelentette be. 

"Egy új történet kezdődik ma – osztotta meg a fiatalember közösségi oldalán. – Az elmúlt három év tele volt hullámvölgyekkel, csodálatos pillanatokkal, de sötét mélypontokkal is. Viszont azt hiszem, sokat tanultam az elmúlt hat-nyolc hónapban, ami hihetetlenül igényes volt mind mentálisan, mind fizikailag. Most végre eljött az a nap, amelyre az elmúlt három évben tudatosan készülődtem napról napra. A nap, amikor külföldön írok alá! Németország egyik legjobb klubjának játékosának lenni, és számomra a legjobb klubnak, a Bayer Leverkusennek, csodálatos érzés és tele van kihívásokkal egyszerre. Szeretném megköszönni mindazoknak akik támogattak az utamon, segítségük nélkül nem jutottam volna el idáig. Köszönöm a családomnak, hogy mindig mellettem álltak és kitartóan támogattak! Köszönöm a menedzsereimnek, hogy a legnehezebb időkben is mellettem álltak, és mindent megtettek, hogy megváltoztassák a dolgokat. Nagyon izgatott vagyok, és alig várom, hogy felvegyem a Leverkusen piros és fekete mezét. Egy fejezet véget ért, de a munka csak most kezdődött el igazán, és én készen állok rá..."

A nap, amikor külföldön írt alá.

Szép Márton négyévesen Csornán kezdett el futballozni, s hamar észrevették Győrben is a tehetségét. Az ETO-hoz egy tehetségkutató program után került, s a próbajátékot követően azonnal lecsapott a gólerős csatárra a zöld-fehér klub. Első győri szezonjában 15 mérkőzésen 13 gólt jegyzett, a következő idényben már 35 találat szerepelt a neve mellett. 2021-ben 23 gólt szerzett zöld-fehérben, s nem csoda, hogy a játékára egy Bundesliga klub, a Bayer Leverkusen is felfigyelt, de mivel még nem volt annyi idős, a német csapat nem tudta leigazolni. A tehetséges támadó Székesfehérvárra igazolt, mert a klubnál megígérték neki, ha a Fehérvárt választja, mindenben támogatják, s ha a Leverkusen meghívót küld, akkor elengedik. A német klub egyébként azt kérte, hogy Marci addig néha menjen ki edzeni hozzájuk. Ez meg is történt, A fiatal játékos több alkalommal töltött egy-két hetet Leverkusenben. Olyankor edzéseken, felméréseken vett részt, és ismerkedett a játékostársakkal és a szakmai stábbal.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában