Testvéries sportkapcsolat

2023.08.28. 11:16

A magyar csapat viszonozta a magyarkanizsai futók idei Tatai Minimaratonon való indulását

41. alkalommal rendezték meg Tata testvérvárosában, a szerbiai Magyarkanizsán az úszó- és futófesztivált, ahova a helyi szervezők meghívásának eleget téve már 33. alkalommal utazott el idén 20 fős futó- és úszóküldöttséggel magyar sportdelegáció. Köztük többen a Komárom-Esztergom vármegyei Sprint Futóklub tagjai.

Kiss T. József

A magyar csapat viszonozta a magyarkanizsai futók idei Tatai Minimaratonon való indulását. Szombaton az úszás résztvevői három kilométert teljesítettek a Tisza hűsítő habjaiban, ahol Kelő Sára 3. helyezést ért el. Még aznap 4 és 10 kilométer várt a szabad­idős sportolókra, a futóversenyen azok is rajthoz álltak, akik délelőtt már úsztak. A rajt a Tisza partján volt, a futók a városban körözve teljesítették a távokat. A magyar csapat és a sprintesek számos dobogós helyezést értek el. 

A Sprint Futóklub tagjai, akik közül többen úsztak és futottak is a szabadidős sportfesztiválon.

Nagyszerű négy napot töltöttek el a sprintesek Magyarkanizsán, ahol minden alkalommal szeretettel fogadják őket. „Köszönet Magyarkanizsa városának a nagyszerű versenyért, valamint a vendéglátásért, külön köszönet Kónya Róbertnek és Barát Zsoltnak, akik mindenben segítették a magyar csapatot. Jövőre ismét eljövünk” – foglalta össze a Magyarkanizsai Úszó- és Futófesztivált a Sprint Futóklub szemszögéből a futóklub elnöke, La­­matsch János. A magyar csapattal utazó Richter Ferenc volt a verseny legidősebb indulója, aki gond nélkül 86 évesen teljesítette a 10 kilométeres távot. 

A Sprint Futóklub helyezettjeinek eredményei a tíz kilométeres távon, a különböző kategóriákban: első helyezettek: Patus Éva, Dobó Kata, Karácsonyi Erzsébet, Koncsik Ibolya; második helyezettek: Kelő Sára, Petőcz Edit, Somogyi Károly, Oláh Richárd. Az úszás és futás összetett versenyében Kelő Sára 3. helyezést ért el. 

Karácsonyi Erzsébet korosztályában az első helyen végzett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában