Hazája válogatottját kivezette a 2018-as vb-re

2023.07.10. 18:15

Neves szerb szaktanácsadót szerződtetett az ETO

Slavoljub Muslin személyében rutinos szakember fogja segíteni a szakmai munkát az ETO FC Győr labdarúgócsapatánál. A 70 éves - korábbi vezetőedző - szakmai tanácsadó lesz.

Kisalföld.hu

A szerb szakember játékosként többek között a Red Star, a LOSC Lille, a Brest és az SM Caen csapataiban futballozott. Pályafutása befejezése után a Red Star-nál kezdett edzősködni. Gazdag edzői karrierje során többek között a Girondins de Bordeaux, a KSC Lokeren, a Lokomotiv Moszkva, a Khimki, a Dinamo Minszk, a Krasznodar és a Standard Liege vezetőedzője volt.

Edzői pályafutása során kétszer nyert jugoszláv-, majd szintén két alkalommal szerb bajnokságot, emellett Jugoszláviában a kupát is elhódította egy alkalommal, Bulgáriában egy-egy kupát és bajnokságot, Marokkóban pedig egy bajnoki címet nyert csapatával.

Legjelentősebb állomáshelye hazája válogatottja volt, aminek élére 2016-ban nevezték ki, és irányításával a nemzeti csapat kijutott a 2018-as világbajnokságra.

Itt még szerb kapitányként.

Slavoljub Muslin a jövőben az ETO FC Győr szakmai tanácsadójaként fog dolgozni, tapasztalatának és szakértelmének köszönhetően nagy segítségére lehet az Antonio Munoz által vezetett szakmai stábnak.

Muslin első benyomásai nagyon jók a csapatot illetően, gyorsan megtalálta a közös hangot a szakmai stáb tagjaival és már várja a közös munkát.

Nehéz lenne a szakmai filozófiámat egy-két mondatban bemutatni, de azt elmondhatom, hogy megegyezik Antonio Munozéval. Ezt igazolták az eddig látottak és a közös beszélgetéseink. A legfontosabb feladatom az lesz a klubnál, hogy az első csapat mellett dolgozva,a szakmai tanácsaimmal segítsem az együttes magasabb szintre jutását. Szeretném elérni, hogy az ETO szép, támadó futballt játsszon. Azon dolgozunk, hogy minél előbb sikerüljön a magasabb osztályba való jutás, ott pedig ezt a játékot még tovább fejleszteni. Hosszú az út odáig, nem lesz egyszerű, de mindenki azért dolgozik, hogy ez sikerüljön. Amióta tudom, hogy ide érkezem, elkezdtem tanulmányozni a bajnokság mezőnyét, de elsősorban számomra nem ez a fontos, hanem hogy a saját csapatunk azt mutassa a pályán, amit látni szeretnénk mi, és a szurkolóink is – mondta Slavoljub Muslin az ETO honlapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában