Jégkorong

2023.07.05. 11:58

A volt győri edző, Ladányi Balázs irányítja az U20-as válogatottat

A Magyar Jégkorong Szövetség elnöksége Ladányi Balázst nevezte ki az U20-as válogatott szövetségi edzőjének, aki a francia élvonalba távozó Vas Mártont követi a poszton. A szapporói hős – ami egy szezonon át a Győri ETO HC vezetőedzője volt – másodedzőként már korábban dolgozott a juniorok mellett. Mostani megbízatása egy évre szól.

kisalfold.hu

Ladányi Balázs a győriektől nem barátsággal vált el.

„Jó érzésekkel kezdek el dolgozni. Nem lehet azt mondani, hogy ismeretlen lenne a munka, mert másodedzőként már tevékenykedtem a juniorválogatott mellett. Szép feladat, teljesen más, mint amihez eddig hozzászoktam, de nagyon remélem, sikerül elérni a céljainkat. Sokkal kevesebb információból kell összeraknom a legjobb csapatot, mint amivel egy klubcsapatnál rendelkeztem, de remélem, megfelelő mennyiségű lesz belőle és kiegészítve rengeteg elemzéssel ez megoldható. Sok információra lesz szükség a játékosokról, mivel viszonylag kevés idő áll majd rendelkezésre az együtt töltött napok adta lehetőségek szűkössége miatt, így marad az elemzés, aminek megvan a maga szépsége. A játékosokkal és edzőikkel való kommunikációnak is nagy szerepe lesz, és ebből sokkal többre lesz szükség, mint normál esetben, úgyhogy erről is fognak szólni a napjaim: edzés- és meccslátogatások, a videók elemzése és természetesen a válogatott összetartásokon látottak alapján kihozni a legtöbbet minden játékosból. Olyan játékrendszert próbálunk kialakítani, ami a csapatnak a legjobb” – mondta a 47 éves edző.

A juniorok július végén találkoznak először ebben a szezonban, az összetartás végén, július 27-én felkészülési meccset játszanak majd a kanadai U18-as csapattal a Vasas Jégcentrumban. A korosztály fő eseménye a divízió 1/A világbajnokság, amelyet decemberben a Tüskecsarnokban rendeznek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában