Labdarúgás

2023.07.05. 08:49

A Vámosszabadi előrelép a megyei másodosztályba

Szinte tökéletes idényt produkált a Vámosszabadi csapata, hiszen 24 győzelem, egy döntetlen mellett csak egyetlen vesztett mérkőzésük volt, az is a bajnokság befejező találkozója, amikor az őket üldöző Nagyszentjános bizonyult jobbnak.

Kocsis-Katona Imre

A Vámosszabadi csapata. Hátsó sor balról: Horváth József elnök, Poór Adrien, Sági Ottó edző, Farkas Péter, Vass Gellért, Horváth Benedek, Takács Jonatán, Takács Mihály, Vidéki Roland, Pőcze Martin, Horváth Richárd, Dittrich Ferenc, id. Horváth József. Első sor: Tolnay Roland, Kubik József, Szekendi Péter, Vámosi János, Tóth Márton, Truhlig Patrik, Angyal Viktor, id. Kubik József, Erdélyi Béla.

Kiváló csatársorral büszkélkedhetnek a határ menti településen, mert 26 mérkőzésen 164 lőtt gól ellenében 29 kapott áll a nevük mellett a tabellán, és a bajnokság legjobb góllövői közül az első és harmadik helyezett, Takács Mihály (58), illetve Horváth Benedek (38) is náluk szerepel. 

– Hatalmas siker az egyesület életében, hogy hosszú idő után ismét bajnoki arany- éremmel tudtuk zárni a szezont – kezdte értékelését Horváth József elnök. – Az elnökség tökéletesen elégedett a csapat szereplésével és Sági Ottó edző munkájával. A bajnoki címmel járó megyei másod- osztályú indulási joggal élni fogunk, az ehhez szükséges feltételeket teljesítjük. Célunk, hogy a következő bajnokságban az első hat hely valamelyikén végezzen a Vámosszabadi Sportegyesület. 

– Milyen tervekkel, elképzelésekkel kívánják a kitűzött célt elérni, megvannak-e hozzá a szükséges feltételek? 

– Nagy könnyebbséget jelent a vezetőségnek a csapat építésében, hogy csak néhány új igazolásra lesz szükség, mivel szinte az összes jelenlegi játékosunk nálunk szándékozik játszani, és folytatni akarják a sikeres szereplést. Örömünkre szolgál, hogy az aktív labdarúgástól visszavonulását bejelentő NB I-es bajnok, többszörös válogatott játékosunk, Puglits Gábor újabb arany- éremmel tudja lezárni pályafutását. Köszönjük neki, hogy inspirálni tudta fiataljainkat és sikerre segítette csapatunkat rutinjával, játékával és hasznos tanácsaival. 

– A magasabb osztály magasabb követelményekkel jár, amihez szorosan hozzátartozik az utánpótláscsapatok szerepeltetése is. 

– Az egyesületünknél minden feltétel adott a magasabb osztálybeli szerepléshez, úgymint az anyagi háttér, amit elsősorban a helyi önkormányzatnak köszönhetünk, vagy az utánpótlás-együttes kötelező nevezése és működtetése. Korábban is gondot fordítottunk a helybeli fiatalok felkarolására, így nem okozhat gondot a megfelelő összetételű csapat szerepeltetése. 
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában