Labdarúgás

2023.07.22. 08:00

Megyei foci - Visszalépett az első osztálytól a SFAC

A megye labdarúgásában a nyári szünetben nem tétlenkedtek az egyesületek, volt negatív és pozitív értelemben vett változás.

Páder Vilmos

Az egyik meglepő döntést az egykoron szebb napokat megélt SFAC 1900 egyesület vezetése hozta labdarúgó szakosztályával kapcsolatban. Az ok prózai, több labdarúgó távozott a klubtól, ami sokként érte a vezetést. 

A SFAC története során már többször volt nehéz helyzetben, de mindig felállt és a jelenlegi helyzetet is a lehető legjobban reagálta le. A megyei I. osztályban 9. helyen végzett felnőttcsapatát visszaléptette és a megyei II. osztályú bajnokságban nevezte. Az egyesülettől kapott információk szerint a jövőt fogják építeni, a saját utánpótlásra helyezik a hangsúlyt és az U19-es korosztályú fiatalokkal pótolják a távozókat.

A soproni eset nem egyedi, ugyanis a határ menti egyesületek is hasonló gondokkal küzdenek. Ausztria vonzása nagyon erős, ezzel szemben szinte tehetetlenek az egyesületi vezetők. A játékosok egyre anyagiasabbak – tisztelet a kivételnek – és ahol többet tudnak keresni, oda mennek futballozni. Amióta az amatőr labdarúgásban – alacsonyabb osztályban és ifjúsági korosztályban is – pénzért játszanak, egyre nehezebb a helyzet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában