Két sportágban jeleskedik

2023.07.03. 16:09

A győri jégkorongozó, Odnoga Mátyás szenvedélyévé vált a teqball is

Az UNI Győr ETO HC játékosa, Odnoga Mátyás új sportágban jeleskedik, olyannyira, hogy egyre közelebb van ahhoz, hogy szerepeljen decemberben a teqball-világbajnokságon.

Szabó Gábor

Odnoga Mátyás (jobbra) beleszeretett a teqballba.

Fotó: Facebook

Ahhoz azért még kell küzdenie, és szerencsére is szüksége lesz, ugyanakkor a jégkorongról sem mondott le, sőt, továbbra is a jeges sportág lesz számára az elsődleges, a teqball számára inkább hobbi és szenvedély.

„Gyerekkoromban sokat lábtengóztunk a győri Aranyparton a csapattársakkal, a barátokkal, innen jött az érdeklődés, és mikor a párostársam, Bakó Ádám szólt, hogy lenne lehetőség kipróbálni a versenyzést, elmentem vele, és annyira megtetszett, hogy most átfordult szenvedéllyé a játék, rendes edzésekkel készülünk a versenyekre. Vegyes párosban is szoktam indulni, ott Vicsek Nóra a társam” – kezdte a sportoló, aki járt már teqballviadalon Los Angelesben, Dubajban, Szkopjében és Madridban, ezeken elértek második és harmadik helyezéseket.

„Rió de Janeiróba nem biztos, hogy eljutok, de amikor meg tudom oldani, akkor mindig ott vagyok az asztal mellett. A vb-re a három kvalifikációból kettő lement itthon, mindkétszer másodikak lettünk, az egyiknél sajnos egy sérülés szólt közbe a társamnál. Ahhoz, hogy esetleg mi legyünk ott majd a vb-n, mely a jelen állás szerint Thaiföldön lesz az év végén, meg kellene nyernünk a harmadik válogatót, a riválisunk pedig nem lehet jobb harmadiknál. Meglátjuk, mi lesz, azért a sorsolásnál számít a szerencse, a meccseken viszont nem nagyon” – folytatta Odnoga Mátyás, aki ha nem teqballozik, akkor sem unatkozik.

„Továbbra is játszani fogok az ETO Andersen Ligás csapatában, emellett pedig az európai egyetemi ligában induló győri csapat vezetőedzője leszek. Jó lenne mindkét sorozatban jól szerepelni, esetleg megnyerni. Győrben az a cél, hogy egy-két éven belül Erste Liga-csapat legyen. Ehhez jól passzol ez a kettős terhelés, sok játékos ugyanis mindkét szériában játszik majd. Meccsterhelésben ez nagyjából megfelel az Erste Ligának, még ha nem is azon a szinten, de a legfontosabb, hogy a tehetséges fiataljaink itt tudjanak maradni, és folyamatosan fejlődjenek” – tette hozzá a korábbi válogatott jégkorongozó, aki 2018 februárjában a Lengyelország ellen 3–2-re megnyert mérkőzésen szerezte meg egyetlen gólját a nemzeti együttesben, melyben összesen hat alkalommal lépett jégre. Egy évvel később Fehéroroszország B 5–3-as legyőzéséből egy assziszttal vette ki részét.

A pályafutás – Odnoga Mátyás hatévesen kezdett jégkorongozni Győrben, majd tizennégy éves volt, mikor a szlovákiai Nové Zámky utánpótlásához került. Utána játszotta az MTK-ban, majd Innsbruckban. A külföldi szabály miatt hazatért, Debrecenben három évig szerepelt, ott mutatkozott be az első osztályban. A Dunaújvárosi Acélbikák következett, ez volt pályafutása legeredményesebb korszaka. A MAC Újbuda csapatával a szlovák bajnokság élvonalában szerepelt, majd egy évig Újpesten jégkorongozott, ahonnan a Vasashoz került, onnan pedig a fővárosiak győri egyesülése eredményeként tizenkét év után, 2021 őszén ismét győri jégkorongozó lett, ahol azóta is játszik, és már edzősködik is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában