1923-ban alapították

2023.06.11. 09:27

Száz éves a ménfőcsanaki labdarúgás - futballünneppel emlékeztek a klub első évszázadára - galéria

Idén ünnepli alapításának századik évfordulóját az Egységes Sportkör Ménfőcsanak, s a jeles születésnap alkalmából szombaton nagyszabású ünnepséggel, futballünneppel emlékeztek a dicső múltra. Az esemény fővédnöke dr. Dézsi Csaba András, védnöke pedig Szabó Jenő a térség önkormányzati képviselője volt. Ezt a száz évet egyébként Szabady János a klub krónikása egy remek kötetben foglalta össze.

kisalfold.hu

Fotók: Rákóczy Ádám

Az egyesület elnöke a sportszeretők körében és futballberkekben jól ismert Turbék István, aki aktív labdarúgóként korábban győri zöld-fehérben ünnepelhetett élvonalbeli bajnoki címet.

– 2008-ban kerültem az egyesülethez, azóta irányítgatom, hol több, hol kevesebb sikerrel – kezdte ünnepi bevezetőjét az elnök. Az amatőr kupa megnyerésén felül megjártuk az NBIII-at, azóta viszont egy kevésbé sikeres korszakot élünk, rossz oldalán vagyunk annak a bizonyos hullámnak, de bízom a szebb folytatásban. Egy sportegyesület életében a száz év meglehetősen szép kor, s mi ezt a lehetőségeinkhez mérten szerényen próbáltuk megünnepelni, bízom benne, hogy a kilátogató sportbarátok jól szórakoztak.

Felemelő volt újra találkozni a korábbi sikerek főszereplőivel, akik nagyon sok örömet szereztek e közösségnek, valamint anekdotázgatni, feleleveníteni a régi történeteket. Jelenleg 150 gyermek sportol nálunk, a legkisebbektől kezdve a felnőtt csapatig. Korábbi edzőim rám is mondták, hogy akarnok vagyok, az erőmben van az eszem, nem mindig elegendő, ha valaki tehetséges, a kitartás és a játék iránti alázat nagyon fontos tényező. Bízom benne, hogy a jövőt illetően jó úton járunk.

A jubileumi ünnepség fővédnökeként Dr. Dézsi Csaba András, Győr polgármestere beszédében bizakodó volt a jövőt illetően: – Voltak szebb idők is a csanaki klub életében, mint amit napjainkban élünk, hiszen annak idején a Magyar Kupában legyőzték a Tatabányát.

Önmagában egy kicsi, de százéves egyesület olyan közösségi élményeket ad azoknak, akik abban élnek, hogy az aktuális bajnoki osztályokban szerepelve mindig egészséges szemléletű küzdelemre tanít.

Annak idején Minarik Ede mosodás is kimondta a nagy igazságot, mi szerint „kell egy csapat”. Itt hála istennek van csapat, van egy gyönyörű pálya, vannak szponzorok, mint Győr városa is egyben. Ki lehet kapni, hiszen mindenkinél vannak jobbak, de a közönség egyetlen dolgot nem tud elfogadni, a lelketlen játékot. Győr-Ménfőcsanak közössége Győr városának fontos része, remélem a most megjelenő emlékkönyv száz év múlva még kétszer vastagabb lesz. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában