Vízilabda

2023.06.12. 09:12

A győri Torma Luca is utazik a magyar válogatott tagjaként

Bíró Attila az olaszok elleni mérkőzés után ismertette annak a 16 játékosnak a névsorát, akik részt vesznek a „Nagy Utazáson” – az olasz-kanadai-amerikai túra csúcspontja a Világkupa Szuperdöntő június 23-25-én, ezt követően lesz meg a vb-csapat.A keret tagja a Győri VSE játékosa, Torma Luca.

kisalföld.hu

Fotó: MVLSZ/Kovács Anikó

Fotó: Kovacs Aniko

Tizenhatan indulnak el a női együttes több állomásból álló túrájára hétfőn délután, igaz, nem ebben az összetételben megy végig a csapat a három nagyobb állomáson.

Az olaszokkal Anzióban folytatódik az edzőtábor, ahol 15-én rendezik a vasárnapi, 12-7-es győzelemmel zárult margitszigeti összecsapás „visszavágóját”. Innen indul Kanadába a csapat, ám ide Keszthelyi Rita nem tart a többiekkel, államvizsgája miatt hazatér, illetve a Bíró Attila még egy fővel szűkíti majd a keretet, mielőtt a társaság tovább indul Kanadába.

A csapatkapitány ugyanakkor újfent csatlakozik majd társaihoz a Long Beach-i Világkupa Szuperdöntőre, ahová 15 játékos nevezhető. Bíró Attila az eseményt követően hirdeti ki a 13 fős világbajnoki csapatot.

Az utazó keret:
Kapusok: Magyari Alda, Neszmély Boglárka, Torma Luca
Mezőnyjátékosok: Baksa Vanda, Faragó Kamilla, Garda Krisztina, Gurisatti Gréta, Hajdú Kata, Leimeter Dóra, Keszthelyi Rita, Mahieu Geraldine, Máté Zsuzsanna, Parkes Rebecca, Rybanska Natasa, Szilágyi Dorottya, Vályi Vanda
A női válogatott túrájának dátumai:
Június 12-16. Olaszország – 15-én hivatalos mérkőzés Anzióban
Június 16-21. Kanada – még nincs véglegesített dátuma a tervezett kanadaiak elleni mérkőzésnek
Június 21-25. Egyesült Államok – 23-25-én Világkupa Szuperdöntő Long Beachen

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában