Sokat nem játszhatott

2023.05.17. 12:14

Tizenöt másodperc után kapott piros lapot a győrújbaráti futballista

Mindössze tizenöt másodperccel pályára lépése után állította ki a játékvezető a megyei I. osztályban szereplő Győrújbarát egyik labdarúgóját.

Szeitz Tibor

Lakatos Alex (kékben) egy korábbi bajnokin.

Fotó: Csapó Balázs

Ha nem is világrekord, idehaza mindenképp a leggyorsabb kiállítások egyike lehet a hétvégi Győrújbarát–Lipót megyei I. osztályú bajnokin történt szankció. A meccs 38. percében csereként lépett pályára Lakatos Alex, a hazaiak 21 éves játékosa, akinek arra sem maradt ideje, hogy igazából megizzadjon, mivel alig tizenöt másodperc elteltével piros lapot kapott a játékvezetőtől.

„Nem tartozom a durva játékosok közé, de mindent megteszek a győzelemért, s ilyenkor lehet, nagyobb a lendület. Az esetnél próbáltam megkerülni a helyzetben kilépő ellenfelet, de összeakadt a lábunk, ráadásul a bíró szerint még vissza is húztam, amit bevallom, én nem érzékeltem, de a piros lap talán így is jogos volt” – mondta el a fiatal győrújbaráti labdarúgó. 

Érdekesség, hogy a futball történetének leggyorsabb kiállítása Angliában, még 2008-ban történt. A hetedosztályú Chippenham Townt erősítő David Pratt a Bashley otthonában lejátszott bajnokin három másodperc elteltével durván beleszállt ellenfelébe, amiért a bíró piros lapot mutatott fel neki. 

Az ezt megelőző leggyorsabb nyilvántartott kiállítás Vinnie Jones nevéhez fűződött, aki Wimbledon színeiben mindössze hat másodpercet töltött a pályán. Amúgy az FC Bolognában szerepelt Giuseppe Lorenzo sem késlekedett sokáig, 1990-ben tíz másodperc elteltével kellett elhagynia a pályát egy pofon miatt.

Idén márciusban egy az Ázsia-kupán rendezett találkozón Jordánia U20-as válogatottjának egyik játékosa, Baker Kamal Kalbouneh öt másodperccel a kezdő sípszó után kapott piros lapot a játékvezetőtől a Tádzsikisztán elleni mérkőzésen, amikor is a középkezdésnél a labda helyett az ellenfél fejét találta el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában