Labdarúgás

2023.05.19. 09:07

Megyei bajnokságot nyert az öregfiúknál az SC Sopron

Az SC Sopron visszahódította a megyei bajnoki címet a Rábatamásitól a 11 csapatot számláló öregfiúk-bajnokságban. A soproni piros-fehérek adják majd a gólkirályt is.

papp győző

Az SC Sopron együttese két fordulóval a bajnokság vége előtt már bajnoknak tekinthető az öregfiúk között. Fotó: Facebook/Sportclub Sopron

Két forduló még hátravan a Győr-Moson-Sopron vármegyei öregfiúk-bajnokság jelenlegi kiírásából, az SC Sopron azonban legutóbbi hazai győzelmével már megszerezte a bajnoki címet. Az eddig lejátszott 18 fordulót százszázalékosan teljesítette, így 54 ponttal vezeti a tabellát, 9 ponttal megelőzve a tavalyi győztes, jelenlegi második helyezett Rábatamási SK gárdáját. 
„Csapatunk nem mellesleg igazán impozáns gólkülönbséggel is rendelkezik, hiszen 137 gólt termeltek a fiúk eddig, és mindössze 18-at kaptak. Két játékosunk a gólkirályi címért is versenyben van, hiszen Nagy Krisztián és Tikosi Gyula is 37–37 találatot jegyez” – írja a klub közösségi oldala. 
Holpár Péter, az SC Sopron ügyvezetője büszke az öregfiúk teljesítményére: 
– A csapat tagjai az eredményeikkel tovább öregbítik a klub és a város hírnevét. Igazán remek közösség, amelynek tagjai örömüket lelik a labdarúgásban. 
A csapat egyik vezéregyénisége a múltban főként a Matávból ismert Körmendi Tamás. 
– Évek óta együtt játszunk, soproni kötődésű futballistákból és hozzánk csatlakozott üzletemberekből álló baráti társaság vagyunk, amelyet Csiszár Ákosnak, a klub elnökének javaslatára fogadott be az SC Sopron – kezdi Körmendi Tamás. – Hetente egyszer tartunk átmozgató edzést, ehhez jön hétvégenként a mérkőzés. A bajnokság színvonala változó, régebben tizenhat csapat alkotta a mezőnyt, egy ideje azonban csak tizenegy, és öregszik is a társaság. A fiatalabb korosztályok képviselői már nem nagyon vállalják be, hogy a meccsek miatt távol maradjanak a családjuktól. 
A soproni együttes korelnöke Fábián Sándor a maga 65 évével, és a társak őt szavazták meg a csapat edzőjének is. 
– Annyi ego van nálunk a csapatban, muszáj valakinek irányítani, bár nyilván mindent közösen megbeszélünk, így a kezdőt és a mérkőzés közbeni cseréket is. Örülünk a sikerünknek és ennek szellemében futballozunk tovább – említi végül Körmendi Tamás. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában