Keglovich-kupa

2023.05.23. 13:39

Igazi fociünnep volt a döntő

Ahogy arról beszámoltunk, a Mezőörs nyerte a Keglovich László Megyei Kupa fináléját, miután vasárnap fordulatos mérkőzésen 4–1-re legyőzte az Ásványrárót a sorozat döntőjében Gyirmóton.

Szeitz Tibor

Egy célt kipipálhatnak a mezőörsiek, a Keglovich-kupa már a „zsebükben”.

Fotó: Csapó Balázs

A két megyei II. osztályú élcsapatot – igazi kupahangulatot teremtve – mintegy ezer mezőörsi és ásványrárói szurkoló buzdította az Alcufer Stadionban. 

„Úgy álltunk hozzá a döntőhöz, hogy mindenképp meg szerettük volna nyerni, talán ez meg is látszott a teljesítményünkön, még ha ez a meccs első harmadában gólokban nem is mutatkozott meg – mondta a döntő kapcsán Bohner Roland, a Mezőörs első találatának szerzője. – Aztán egy kiváló indítást gólra tudtam váltani, és a szünet után is a mi akaratunk érvényesült, de egy óra játékot követően kicsit belefáradtunk a meccsbe, s egyenlített az ellenfél. Szerencsére azonnal tudtunk válaszolni, s ez döntőnek bizonyult. Kupát nyerni bármilyen szinten óriási dolog, és elárulom, maradtak még céljaink” – tette hozzá a rutinos futballista. 

Az Ásványráró egy szép támadás végén még egyenlített, de szinte azonnal egy újabb találatot kapott. 

„Nem hiszem, hogy ezen múlt a győzelem. A Mezőörs szinte profi együttes, több rutinos, magasabb osztályt is megjárt labdarúgóval. Mi teljes mértékben amatőrök vagyunk, kilencvenkilenc százalékban ásványrárói játékosokkal, s a játékért és a nézőkért futballozunk – emelte ki az ásványráróiak elnöke. – Furcsa is volt a nagy pálya, a stadion a játékosainknak, ám ezzel együtt mindegyikünk számára hatalmas élmény, igazi fociünnep volt a kupadöntő. Ami biztos, mosatnunk nem kellett, jó volt látni, hogy a meccs után minden mez »elfogyott«, s a nekünk szurkoló gyerekek másnap már azokban feszítettek. Nyilván fájt a vereség, de még bajnokok lehetünk, s ott vagyunk a kupában is” – tette hozzá Zalka Imre. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában