1 arany, 1 ezüst a Mare Nostrum második állomásán

2023.05.19. 08:05

A győri úszók Barcelonában is remekeltek

kisalföld.hu

46 ország, 152 egyesület 629 versenyzője ugrott vízbe hétközben Barcelonában az olimpiai kvalifikációs Mare Nostrum versenysorozat második állomásán.

Az eseményen valamennyi kontinens képviseltette magát, a színvonalas mezőnyben olyan úszó nagyhatalmak jelentek meg, mint Japán, Ausztrália vagy éppen az Egyesült Államok.

A Győri Úszó SE két versenyzője, Jakabos Zsuzsanna és Szabó Szebasztián sem tétlenkedtek:

Szabó Szebasztián

Szabó Szebasztián olimpiai és világbajnokok gyűrűjében 50 méteres férfi gyorsúszásban ezüst-, 50 méteres férfi pillangóúszásban aranyérmet szerzett.

Jakabos Zsuzsanna 200 méteres női pillangóúszásban és 400 méteres női vegyesúszásban a sűrű mezőnyben  egyaránt ötödik helyezést ért el.

Jakabos Zsuzsanna

Az eseményen "érte utol" a Győri Úszó SE versenyzőit és edzői kollektíváját Gyulay Zsolt MOB-elnök gratulációja: mint ismeretes,

Szabó Szebasztián szerezte meg a magyar olimpiai csapat első "A" szintes, kvalifikációra jogosító eredményét a Párizsban rendezendő ötkarikás játékokra.

Szombaton és vasárnap újra rajthoz állnak a győri úszók, hiszen a nemzetközi viadal záróeseményét Monacóban tartják.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában