Nyuszi-kupa kosárlabda

2023.04.28. 19:38

Több mint száz gyerek versenyzett a győri egyetemi csarnokban

Több mint száz gyerek részvételével rendezte meg az UNI Győr NKA hagyományos sorversenyét az általános iskolák 1. és 2. osztályos gyermekei számára.

kisalfold.hu

Csillogó szemű, lelkes kicsik töltötték meg a győri egyetemi csarnokot.

Fotó: Nagy Gábor

Hét iskolából érkeztek a legifjabb versenyzők a győri egyetemi csarnokba, a nádorvárosi, a gyakorló és a Kovács Margit-iskola két-két, a Fekete-, a Bartók-, a Prohászka- és a tulipános egy-egy csapattal képviseltette magát.

Gálos László, a győri akadémia szakmai igazgatója elmondta: „Hagyomány, hogy évente négy ilyen tornát rendezünk a kicsiknek, a Mikulás-, a Farsang-, a mostani Nyuszi-kupa után a tanév zárásakor a Vakáció-kupával fejezzük be mi is az évet. Ebben a korban még nem klasszikus kosárlabda-oktatást végeznek edzőink, pedagógusaink. A legfontosabb, hogy egyrészt megszerettessük a gyerekekkel a mozgást, a labdával ismerkednek, ügyesednek, emellett pedig a szülőket is szeretnénk egy kicsit közelebb hozni klubunkhoz, hogy lássák, jó helyen vannak nálunk a gyerkőcök.”

A klub egyébként a nehézségek ellenére – melyek a covid után most az energiaválság miatt voltak – sikeres évet zár, hiszen a korosztályos csapatok mind a kiemelt bajnokságban szerepeltek, és a cél, hogy a még hátralévő időben a végjátékokban a minél jobb pozícióban végezzenek az együttesek.

„Nagyjából négy éve nem volt olyan szezonunk, mint korábban, ennek ellenére igyekszünk a meglévő lehetőségeinket úgy kiaknázni, hogy fejlesszük gyerekeinket” – mondta végezetül Gálos László.

Ahogyan az lenni szokott, a Nyuszi-kupán ismét mindenki győzött, a kicsik lelkesedése töretlen volt, melynek megérdemelt jutalma érem, csokinyuszi és almalé volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában