Férfi kosárlabda

2023.04.12. 08:20

NB I – Sikerélménnyel a háta mögött kezdi a bajnoki rájátszást a Sopron KC

Szerdán 18 órától Zalaegerszegen kezdi meg a bajnoki rájátszást a Sopron KC friss Magyar Kupa-ezüstérmes férfigárdája.

Botár László

Kosztasz Flevarakisz bízik csapatában.

Fotó: Kovács Tamás

A görög sikeredző, Kosztasz Flevarakisz a párharc első mérkőzésével kapcsolatban azt emelte ki, hogy a legnagyobb kérdés az, hogy játékosai milyen energiával tudják magukat a küzdelembe vetni.

A kupadöntőn látható volt, elkészült erejével a társaság, így a hét elején a frissítésen, és természetesen a ZTE játékából való felkészülésen volt a hangsúly. A hétvégi négyes döntőn Durham és Jones szedett össze kisebb sérülést.

Az alapszakaszban az egerszegi együttes mindkétszer legyőzte a soproniakat. Ennek kapcsán Flevarakisz fejtegette: „A ZTE-nek van három, egy az egy elleni játékban remek külső játékosuk, nagyrészt az ő hatékony játékukkal múlt felül bennünket a rivális az alapszakasz mérkőzésein. Védekezésben tehát nagyon fontos lesz az egyéni felelősségvállalás.”

Bár a pályaelőny a ZTE-nél van, és nyilván az ellenfél frisebben is várhatja a párharcot, Flevarakisz szerint, ha tanítványai a Szolnok elleni produkcióhoz hasonló teljesítményt tudnak letenni  a parkettre, akkor bárki ellen lehet esélyük. A Szolnok ellen sikerült 12-vel több lepattanót szerezni, és huszonhárom gólpasszt kiosztani.

„A csapat tehát képes erre, tudhatja ezt, és ez önbizalmat adhat a párharcra” – vélekedett a szakember.

Megérezte – Az SKC kulcsjátékosa, az erőcsatár, Jordan Barnett elárulta: valahogy megérezte, hogy jelenlegi együttese találkozik majd előző csapatával. Tény, hogy az alapszakaszban mindkétszer a ZTE nyert, de a Szolnok is legyőzte az SKC-t oda-vissza az alapszakaszban, aztán ismert, hogy az MK-elődöntőben mi történt...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában