Ünnep

2023.04.08. 13:41

Az Audi-ETO játékosa, Fodor Csenge a húsvéti szokásairól beszélt

Az Audi-ETO női kézilabdacsapatának balszélsőjét a klub honlapja arról kérdezte, hogyan telik náluk az ünnep, miként várta a húsvéti nyulat gyermekként, és hogy mi a kedvenc húsvéti fogása.

kisalfold.hu

Fodor Csenge kicsiként anyukájával.

Fotó: Audi-ETO

"Amikor kisgyerek voltam, nálunk több szokás is volt otthon.  Az egyik a tojásfestés, a másik pedig, hogy fészket építettünk a nyuszinak. Ezt aztán különböző virágokkal díszítettük fel és utána vártuk, hogy abba hozza el nekünk az édességet és a kisebb-nagyobb ajándékokat a nyuszi. Az is előfordult, hogy igazi nyuszival leptek meg a szüleim. Természetesen ezt követően elkerülhetetlen program volt a tojáskeresés a kertben és a hozzánk közeli erdőben" – kezdte Fodor Csenge, aki a családja nélkül nem tudja elképzelni az ünnepet.

"Ez az utóbbi években a kézilabda miatt nem volt mindig kivitelezhető, de amint lehetett, találkoztunk és mindent bepótoltuk, és ugyanúgy megvolt a hangulata, mint azelőtt. Nyilván gyerekkorban a húsvétnak különleges varázsa van, amit a szüleimnek hála mindig átélhettem. Felnőttként azonban már csak az számít, hogy együtt lehessünk, jókat együnk és nevessünk közösen" – folytatta a balszélső, akinek elengedhetetlen a húsvéti ételek közül a főtt sonka tormával és a kalács.

"Persze ezek mellett még sok más finomság volt és van a családi asztalunkon, de nekem ezek az abszolút kedvenceim" – tette hozzá a fiataljátékos, aki feldíszitette a lakását, hogy ha már a kinti időjárás nem, de a benti légkör hozza el egy kicsit a tavaszt és a húsvéti hangulatot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában