Kendó

2023.04.20. 10:59

Heten álltak dobogóra – A korábbi vb-bronzérmes Dubi Sándor két fia is versenyzett

A múlt hétvégén rendezték meg a Sakura-kupa nemzetközi kendóversenyt, amelynek célja főként a gyerek és junior kategóriájú fiatal versenyzők megmérettetése. Tizenhárom országból több mint kétszázan gyűltek össze a budapesti Ludovika Arénában. Ebből 17 versenyzőt a győrzámolyi Szigetközi Junior Kendó Klub delegált, ami az elmúlt évekhez képest nagy létszámnak mondható.

Munkatársunktól

A győrzámolyiak hosszabb idő után ismét nagyobb létszámban vettek részt egy nemzetközi viadalon.

A klub a pandémia után magára talált és nagy fejlődésen ment keresztül, amit az eredmények is bizonyítanak.

Dubi Attila edző – egyben a klub vezetője, aki korábban kétszer is vb-bronzérmes lett a magyar csapattal – így értékelt: – Gratulálok mindenkinek, azoknak is, akik most nem értek el helyezést. Látszott a gyerekeken, hogy élvezik, amit csinálnak, és ez a legfontosabb. A mutatott teljesítményen kívül a viselkedésükkel is meg voltam elégedve, igazi csapatként működtek. Sokat dolgozunk azon, hogy a kendómozdulatokon, -technikákon kívül megtanulják azt a hozzáállást, ami szükséges ahhoz, hogy jó kendósok és emberek legyenek. Készülünk a következő megmérettetésre, az országos csapatbajnokságra, ami május hatodikán lesz, szintén Budapesten.

Dubi Sándor hétdanos mester korábban versenyzőként kétszer nyert Európa-bajnokságot, valamint ő is tagja volt a világbajnokságon két ízben is harmadik helyen zárt válogatottnak. Számára nem volt szokványos hétvége a mostani: – Először indult mindkét fiam kendóversenyen, nagyon nagy élmény volt ez nekem. Nem tagadom, meghatódtam. Mártonra pozitívan hatott a versenyhelyzet, megilletődöttség nélkül vívott, megérdemelte a második helyet. Mátyás fiamnak fél éve van páncélja, ahhoz képest nyert egy meccset és továbbjutott a csoportjából. Mindkettőjükre nagyon büszke vagyok, ahogy a többi tanítványunkra is.

Eredmények – A győrzámolyiak közül összesen hét versenyző szerzett érmet. Kihon A (páncél nélküli) kategória: 2. Dubi Márton, 3. Zorkóczy Tege. Kihon B kategória: 2. Balla-Szili Bendegúz, 3. Cserháti Zente. Junior A (páncélosok) kategória: 1. Székely Áron. Juniorcsapat: 3. Puska Áron. Felnőttcsapat: 2. Anda Balázs.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában