Labdarúgás

2023.04.26. 09:07

A gyirmóti csapatkapitány hiányolta a piros lapot a brutális könyöklés miatt

Hajdú Ádám, a hazaiak védője súlyos arccsonttörést szenvedett a Gyirmót–Tiszakécske mérkőzésen a Merkantil Bank Liga, NB II legutóbbi fordulójában. A győri kórházban azóta megoperálták a játékost. A klubjában tavasszal már nem számíthatnak rá.

Papp Győző

Hajdú Ádám (balra) a Tiszakécske elleni mérkőzésen súlyos arccsonttörést szenvedett. Fotó: Csapó Balázs

A Merkantil Bank Liga, NB II vasárnapi fordulójában a Gyirmót–Tiszakécske mérkőzés (1–0) 77. percében a hazai térfél közepén a vendégek csatára, Horváth Zoltán felugrás közben lekönyökölte Hajdú Ádámot, a kék-sárgák védőjét. A játékos fekve maradt a gyepen és már akkor látszott, hogy súlyos sérülést szenvedett, a játékostársai hevesen reklamáltak is Sipos Tamás játékvezetőnél, hogy miért csak sárga lappal figyelmeztette Horváthot.

Hiányolta a piros lapot 
A leghevesebben Nagy Patrik csapatkapitány tiltakozott. 
„A játékvezető azt mondta, hogy nem látta annyira durvának az esetet, ezért nem adott piros lapot a tiszakécskei támadónak. Megkérdeztem tőle, hogy mivel látszik a társam arcán, hogy súlyos sérülés történt, akkor miért nem változtatja meg az ítéletét, de erre nem adott elfogadható magyarázatot. A felgyülemlett feszültség és a düh miatt csapkodtam a gyepet az ítélet miatt – így utólag úgy gondolom, egy kicsit talán túlreagáltam a történteket –, de sajnáltam Hajdú Ádámot, hogy egy ilyen könyökös miatt hetekig nem játszhat. Ráadásul nálunk ebben a bajnokságban már ez volt a második súlyos fejsérülés. Szerintem ez az út rossz irányba viszi a labdarúgást.” 
Ősszel Helembai Márk, a csapat 19 éves védője a Nyíregyháza elleni mérkőzésen fejelt össze egyik ellenfelével, és ettől négy helyen betört a koponyája. A fiatal játékos csak nemrégiben térhetett vissza a pályára. 
A vasárnapi meccsen Hajdú végül hosszabb ápolás után a saját lábán hagyta el a játékteret, a helyére Hudák Dávid állt be (Horváth a képek tanúsága szerint elnézést kért a tettéért).

Korábban is könyökölt 
Tamási Zsolt, a Gyirmót sportigazgatója:„Megnéztük a találkozó videófelvételét, a tiszakécskei játékos részéről már egy perccel korábban is történt könyöklés, de akkor nem találta el a játékosunk arcát. Hajdú Ádámnak három helyen tört el az arccsontja, emiatt kedden a győri kórházban megműtötték: platinalemezzel és csavarokkal rögzítették a sérült testrészt. Bízunk a teljes felépülésében és abban, hogy idővel újra játszhat a csapatunkban.” 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában