Máris elkezdték a szervezést

2023.03.22. 13:36

Sportlövő EB – A legjobbjaink Győrben lőhetnek az olimpiáért

Megalakult és szerdán Győrben megtartotta első egyeztető ülését a jövő évi olimpiai kvalifikációs sportlövő Európa-bajnokság szervezőbizottsága.

kisalfold.hu

Fotóillusztráció: MW-archívum

Ahogy arról korábban már írtunk, tavaly dőlt el, hogy a párizsi olimpia évében, 2024-ben Magyarországon, pontosabban Győrben rendezik meg a sportlövők kontinensbajnokságát. A kisalföldi városban egyébként már több alkalommal rendeztek Eb-t, legutóbb 2016-ban.

„Megpróbálunk megint nagyon jó házigazdái lenni az eseménynek, amelyet szinte már hagyományosan Győrben rendezünk. 2016-hoz hasonlóan ismét ez lesz az utolsó olimpiai kvótaszerzési lehetőség az európaiaknak. Akkor három kvótát is gyűjtöttünk, a magyar versenyzőknek ez megint nagyon jó lehetőség lesz, hogy hazai pályán kiharcolják az olimpiai indulás jogát” – nyilatkozta korábban Nagy György, az európai szövetség alelnöke.

A  honi  szövetség nemrég Sinka Lászlót nevezte ki az Eb szervező bizottsága elnökének és felhatalmazta a  testület létrehozására, ami meg is történt.  A bizottság tegnap a győri városházán tartotta első egyeztetését a győri Eb kapcsán.

 

„A jövő évi kontinensviadal 2014 és 2016 után már a harmadik lesz Győrben. Mindkettő rendkívül sikeres volt, s ezeket szeretnénk ezúttal is megismételni, de a 2024-es Európa-bajnokság nem csupán a rendezés szempontjából, hanem az olimpia részvétel kiharcolása miatt is nagyon fontos esemény – emelte ki érdeklődésünkre az egyeztetés előtt Sinka László. – A tízméteres, korábbi nevén légfegyveres Eb-n nyolc olimpiai kvótát lehet szerezni. Ami még szintén nem elhanyagolható, hogy az EB idején mintegy  ötven ország, hétszáz-hétszázötven versenyzője,s ötszáz kísérője látogat el majd Győrbe.”

„Szerencsére egyre több sporteseménnyel kapcsolatban tarthattunk Győrben egyeztetést, elkezdődött a Győr Rally és shotokan karate vb szervezése, a jövő év csúcs sporteseménye pedig a sportlövő Eb lesz. A városban hagyománya van a sportlövészetnek, több egyesületben is űzik ezt a sportágat – kezdte Radnóti Ákos alpolgármester, a torna szervezőbizottságának társelnöke.

–  Az Audi-aréna és a Magvassy csarnok lesz az Eb helyszíne, s  a város a létesítmény biztosításával támogatja az eseményt. Új szellemben hozzuk Győrbe az ilyen versenyeket, mindig  arra törekszünk, hogy állami, szövetségi, szponzorációs támogatásból valósuljanak meg, s ne a városi költségvetésből kelljen áldozni az ilyen eseményekre, mert célunk továbbra is elsősorban a  helyi egyesületeket támogatása Győrben – tette hozzá a sportért is felelős alpolgármester. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában