kisalfold.hu videó

2024.05.22. 14:50

Kalandos családi ösvényt kapott a győri állatkert kecskesimogatója - fotók, videó

Átadták szerdán a Xantus János Állatkert új, különleges játszóterét és családi kaland ösvényét, amely nem csak a kicsiknek és nagyoknak nyújt aktív kikapcsolódást, de az állatsimogató lakóinak is. Dr. Dézsi Csaba András polgármester és dr. Andréka György, az állatkert igazgatója mutatta be a megújult helyszínt.

Simon Roberta

Kalandos játszótér a gyerekeknek és az állatsimogató lakóinak. Fotó: Molcsányi Máté

- Olyan állatsimogatót alakítottunk ki, ahol a gyerekek - akár a szülőkkel - és az itt élő állatok közvetlen kapcsolatba kerülhetnek egymással. A kalandösvényen félrehúzódhatnak a fiatalok, ha már elég volt a kecskék mohóságából, illetve a kecskék is megpihenhetnek, ha már túl sok volt az emberi érintésből. Viszont, hogy senki se unatkozzon kalandparkot és mászó területet építettünk mindkét tábornak - ismertette dr. Andréka György. 

Kalandos ösvényt alakítottak ki a családoknak az állatsimogató fölé. Fotó: Molcsányi Máté

- Fontos szempont volt, hogy a mászórendszerek közel legyenek egymáshoz, ugyanakkor ne legyenek átjárhatók. Hiszen egészen más szabályok vonatkoznak ember és állat jólétének biztosítására. Mindenki a saját részét használhatja, a próbaüzemen kiderült, hogy a kecskék szabálykövetőbbek, mert ők nem mennek át a látogatók területére. A lurkók miatt azonban több apróbb átalakítást végeztünk, mert ők mindent megpróbáltak hogy kipróbálhassák a kecskék játszóterét -tette hozzá az állatkert igazgatója.

-Más állatkertekben bevett szokás, hogy olyan játéklehetőségeket, kaland park jellegű kifutókat építenek, amiken keresztül még jobban beleláthatnak a gyerekek a különböző fajok életébe. Nem csak szép, de praktikus építményt avathatunk fel. Ezzel is még vonzóbbá tudjuk tenni a város életében az állatkertet, amely az egyik legkiemelkedőbb turisztikai látványossága Győrnek - fogalmazott a polgármester. Kiemelte:  további fejlesztéseket és bővítéseket terveznek a parkban, valamint újabb fajokkal tervezik benépesíteni a területet.

Dr. Dézsi Csaba András kézből etette a győri állatkert legújabb lakóit. A szurikáták izgatottan vették el a finom falatokat. Fotó: Molcsányi Máté

Két új fajt tegnap be is mutattak: a látogatók újabb nagy kedvencét a szurikátákat, a polgármester maga etette meg. Mellettük kapott helyet a tarajos sül, aminek oktatása zajlik, hogy a rejtőzködő életmódból kibillentsék és megszokják az emberi közelséget. - Bízom benne, hogy néhány hónap múlva már kézből etetve tudunk róluk mesélni - fűzte hozzá dr. Andréka György.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában