Labdával fejbe rúgták és az ellenfél térdébe fejelt

2023.03.20. 08:05

Mentőhelikopter szállította kórházba a focistát a nagycenki pályáról - fotók

A második félidőből mindössze 12 perc telt el, amikor viszont kis híján tragédia történt, amelyet a véletlenek sorozata okozott volna.

Páder Vilmos

Olvasónk fotója

Nagyszerű tavaszi időben, nyugodt körülmények közt indult a Nagycenk–Répcementi megyei II. osztályú, nyugati csoport U19-es labdarúgó -mérkőzés. A második félidőből mindössze 12 perc telt el, amikor viszont kis híján tragédia történt, amelyet a véletlenek sorozata okozott volna. 

A csereként pályára lépő Ódor Ármin, a Répcementi játékosa az 56. percben csapata támadásánál a visszafelé futó hazai védő felszabadító lövésébe „belenézett”. Az erős, közeli lövés úgy arcon találta, hogy elvesztette egyensúlyát. A földre esés közben egy másik hazai játékos térde az egyensúlyát vesztő játékos halántékával találkozott. Ódor Ármin mozdulatlanul terült el a pályán.

Az első segítség gyorsan érkezett, de úgy tudjuk, az autóban nem volt mentőorvos. A mentő szakemberei, látván az eset komolyságát, esetkocsit kértek, ám a megérkezéséig rohamosan telt az idő. A kiérkező mentőorvos a diagnózis alapján mentőhelikopter segítségét kérte, közben megkezdte a játékos állapotának stabilizálását. 

A Sármellékről érkező helikopter a sérült fiatallal a kórházba sietett.

Az utánpótlás-mérkőzés félbeszakadt, a felnőttek találkozóját a két csapat labdarúgói és vezetői döntése alapján lejátszották. A vendég Répcementi 5-2-re győzött. 

A nagycenki pályán minden közreműködő ötösre vizsgázott emberségből ás sportszerűségből.

Jó hír, hogy a fiatal Ódor Ármin a kórházban magához tért, de súlyos agyrázkódása miatt megfigyelés alatt tartják és további vizsgálatokat végeznek rajta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában