Nagy lehetőség

2023.03.31. 14:00

A GYAC evezőseinek vezetőedzője, Alföldi Zoltán az amerikaiak olimpiai központjába is eljuthat

Magyarországról Alföldi Zoltán, a GYAC evezős szakosztályának vezetőedzője a harmadik szakember, aki részt vehet abban a képzési programban, melyet az online tér mellett az Amerikai Egyesült Államokban és a NOB svájci központjában, a Lausanne-ben végezhet.

Szabó Gábor

Alföldi Zoltán szerint a kapcsolatok terén hozhat sokat

A GYAC evezőseinek vezetőedzője, Alföldi Zoltán elnyerte az ICECP ösztöndíját, amellyel a Nemzetközi Olimpiai Bizottság és az Egyesült Államok Olimpiai Bizottsága közös edzőképzésén vehet részt. Az egyéves program során többek között az Amerikai Egyesült Államokban és NOB központjában, Lausanne-ban is lesz majd a képzés, melyet hazánkból eddig egy atléta- és egy birkózóedző végzett el. Ez egyébként a 14. képzési program.

„A program gyakorlatilag most szombaton kezdődik, augusztusig online formában lesznek az oktatások, majd három hétre Amerikába utazunk, ahol az első héten Colorado Springsben lévő olimpiai központba megyünk, majd a második héten mindenki a szakági válogatottnál ismerkedik a körülményekkel, lehetőségekkel. A harmadik héten pedig a delaware-i egyetemen újra mindenki részt vesz a programon” – kezdte a szakvezető, aki elmondta: választaniuk kellett egy projektet, melyet majd 2024 áprilisában, Lausanne-ban kell bemutatniuk.

„Érdekesség, hogy a szövetség főtitkára gyakorlatilag a nevezési határidő letelte előtt két órával hívott, hogy jelentkezzem erre a programra. Rá három napjára jött az értesítés, hogy elnyertem az ösztöndíjat. A költségeket ráadásul a Magyar Olimpiai Bizottság fizeti” – tette hozzá Alföldi Zoltán, aki szerint ez hatalmas lehetőség számára.

„Az egyéni fejlődés mellett a kapcsolatok terén hozhat sokat. A nemzetközi evezősszövetség is felvette már velem a kapcsolatot, szóval nagy reményekkel várom ezt az egy évet” – mondta végezetül a szakember.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában