Összetettben a legjobb

2023.02.15. 08:57

Újabb bajnoka van atlétikában a Győri AC-nek

A budapesti BOK-csarnokban rendezték meg a fedett pályás összetett atlétikai magyar bajnokságot, melyen a Győri AC két versenyzője állt rajthoz. A kétnapos viadal végén U18-as korosztályban a férfiaknál hatpróbában – 60 m, távolugrás, súlylökés, 60 m gát, magasugrás, 1000 m – Zemen Zalán első, Juhász Máté negyedik lett.

kisalfold.hu

Zemen Zalán edzőjével, Farkas Rolanddal.

Fotó: GYAC-Facebook

Zemen Zalán több mint 100 ponttal előzte meg az ezüstérmest, amivel magyar bajnoki címet szerzett 3989 ponttal, Juhász Máté pedig 3568 ponttal a 4. helyen végzett, csupán 68 ponttal maradt le a dobogóról.

Zemen Zalán eredményei: 60 m (7,32 mp – egyéni csúcs); távolugrás (566 cm); súlylökés (10,38 m – ECS); 60 m gát (8,37 mp); magasugrás (176 cm – ECS); 1000 m (2:55,32 p – ECS).

Juhász Máté eredményei:  60 m (7,88 mp – ECS); távolugrás (577 cm – ECS); súlylökés (10,64 m  – ECS); 60 m gát (9,11 mp  – ECS); magasugrás (161 cm  – ECS); 1000 m (2:54,61 p – ECS).

A felkészítő edzők Farkas Roland, Szőke Tamás, Nyíri László és Kiss Dániel voltak.

„Teljes mértékben elégedettek vagyunk a két fiú teljesítményével. Zalán négy, Máté mind a hat számban egyéni rekordot javított, azaz a formaidőzítés nagyon jó volt. Zalán teljesítménye több mint biztató, különösen annak fényében, hogy EYOF-aspiráns gátfutásban, ami egyébként a legerősebb száma” – értékelt Kiss Dániel szakosztályvezető.

Zemen Zalán kónyi, de Győrben tanul. Kiss Dániel úgy fogalmazott vele kapcsolatban: „Jó adottságai vannak, igazi atléta alkat, az egyik legeltökéltebb sportolónk, céltudatos és ami a legfontosabb, eredményes is.”

Juhász Máté Pécsen készül, de már tavaly óta győri színekben versenyez. Edzője Szőke Tamás.

„Mindegyik számban hozott egy stabil formát, amit bizonyít az is, hogy mindegyik számában megdöntötte egyéni csúcsát” – mondta Kiss Dániel.

A két versenyző jövő hétvégén ismét a BOK-csarnokban versenyez: az egyéni bajnokságon Zemen Zalán 60 gáton, távolban, illetve váltóban, Juhász Máté távolban és súlylökésben indul majd.

Ezen a hétvégén Nyíregyházán rendezik a felnőtt magyar bajnokságot. Itt 13 sportolóval vesz részt a GYAC. Érdekesség, hogy fiatal csapat utazik az ob-re, felnőtt korosztályú atléta nincs köztük, a legidősebb versenyző U23-as korosztály a legidősebb. Ezen a viadalon egyébként csak azok tudnak rajthoz állni, akik teljesítették a szintet.

„A legjobb atlétáink lesznek ott, bízom az éremben. Azt gondolom, aranyra reálisan nincs esélyünk, de a dobogó alsó fokára odaérhetnek versenyzőink. A legesélyesebb erre a 4x400-as fiúváltónk, mely szabadtéren is dobogón végzett” – mondta végezetül Kiss Dániel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában