Három fronton küzdenek

2023.02.06. 15:23

Sopron Basket – Húzós hetek előtt a zöld-sárgák

A válogatott szünet után kemény két hónap vár a bajnoki és Euroliga-címvédő Sopron Basket női kosárlabdacsapatára.

kisalfold.hu

A soproni csapat számít szurkolói segítségére a szezon véghajrájában is.

Fotó: Tóth Zsombor

A Sopron Basket tagjai a válogatott selejtezők miatti szünetet kihasználva kisebb pihenőre mentek, melyre szükségük is lesz a szezon célegyeneséhez érkezve.

Nem mindenki tud családi környezetben feltöltésére használni az elkövetkező egy hetet, hiszen Varga Alíz a magyar, Dragana Stankovic pedig a szerb válogatottal készülnek az Eb-selejtezőkre. Ők csak február 13-án térnek vissza Sopronba. A többiek február 8-án és 9-én állnak újra munkába.

"Bízunk benne, mindenki újult erővel tudja folytatni, hiszen reményeink szerint április végéig nem lesz megállás – írta a zöld-sárga klub a honlapján. – A szünet után február 16-án lépünk először pályára a Magyar Kupa negyeddöntőjében, amikor a Szekszárd együttesét fogadjuk hazai környezetben. Remélhetőleg sikeresen vesszük az akadályt, és akkor március 9-10-én ott leszünk a hazai négyes döntőben, ugyanis a kétnapos finálénak a Novomatic-aréna ad otthont."

A cikk kitér az Euroliga alapszakaszának végjátékára is.

"Amennyiben a hátralevő két forduló során bebiztosítjuk helyünket a csoport első négy együttese között, akkor a kupa döntője utáni kedden, március 14-én már az Euroliga negyeddöntőjében vár ránk a következő kemény feladat. Közben a bajnokság alapszakaszának hajrájában is helyt kell állnunk, ahol a DVTK, a Szekszárd, az UNI Győr és a PEAC jön szembe, ebben a sorrendben. Ráadásul ezek közül csak a szekszárdiakat fogadjuk február 26-án, vasárnap 14.05 órakor (a találkozót az M4Sport+ élőben közvetíti), a többiekhez mi utazunk. Nagy a tülekedés a minél előkelőbb helyekért, reményeink szerint jó pozícióból vághatunk majd neki a rájátszásnak, mely a március 25-i utolsó forduló után, 28-án, kedden rajtol. Április végén pedig már az is kiderül, ki lesz a bajnok" – zárult az írás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában