Eredményes verseny

2023.02.28. 15:26

Sikeresen szerepelt a Széchenyi-egyetem a győri ergométeres ob-n

Győr adott otthont a Magyar Egyetemi-Főiskolai Evezős Ergométeres Országos Bajnokságnak, amelyen a Széchenyi István Egyetem 135 sportolóval vett részt, és tíz érmet – köztük három aranyat, négy ezüstöt és három bronzot – szerzett. Az intézmény nemzetközi csapattal mérette meg magát, hiszen a széchenyis hallgatók és oktatók nyolc nemzetet képviseltek.

kisalfold.hu

Alföldi Zoltán, a Győri Atlétikai Club (GYAC) evezős szakosztályának edzője és Juhász Adrián, a profi egyéni kategória győztese.

Fotó: Czucz Bálint

A győri Olimpiai Sportközpontban rendezték meg a 33. magyar evezős ergométeres országos bajnokságot, az egyetemi-főiskolai evezős ergométeres országos bajnokságot (MEFOB), valamint az evezős ergométeres diákolimpiát. Az egyetemi bajnokságon tíz intézmény mintegy 200 versenyzője mérte össze tudását, a Széchenyi István Egyetemet pedig 135 versenyző képviselte.

„Egyedülállónak mondható, hogy a résztvevők mintegy kétharmada a mi egyetemünk versenyzője volt, ráadásul a mindig aktív hallgatók mellett oktatóink is szép számmal jelentkeztek. Az eredmények pedig önmagukért beszélnek, hiszen csapatunk három arany-, négy ezüst- és három bronzérmet szerzett” – kezdte értékelését Alföldi Zoltán, a Győri Atlétikai Club (GYAC) evezős szakosztályának edzője, a Széchenyi István Egyetem oktatója.

Hozzátette, az intézmény nemzetközi csapattal érkezett a versenyre, hiszen a magyar versenyzők mellett argentin, bangladesi, dél-afrikai köztársasági, jordániai, kenyai, mexikói és mongol hallgatók is szerepeltek.

Népes, nemzetközi csapattal képviseltette magát a Széchenyi István Egyetem.
Fotós: Czucz Bálint

„Evezős Európa- és világbajnok olimpikonunk, Juhász Adrián nyerte meg a profi egyéni kategóriát, míg csapatban győzedelmeskedett a vele, Szabó Bence Európa-bajnok és világbajnoki ezüstérmessel, Szigeti Roland egyetemi világbajnokkal és Szőllősi Balázzsal felálló együttes. Utóbbi versenyző néhány órával korábban az U23-as magyar bajnoki címet is megnyerte. A harmadik aranyérmünk az amatőr oktató kategóriában született, Kovács Richárd Ágostonnak köszönhetően” – emelte ki az edző.

Aláhúzta, valamennyi érmes és minden résztvevő büszke lehet a teljesítményére, amellyel ismét megmutatták, hogy a Széchenyi István Egyetem az ország egyik legsportosabb intézménye.

„Nagyon köszönöm a Győri Atlétikai Club munkatársainak és Papp Oszkár elnöknek a színvonalas rendezést, amelynek köszönhetően a széchenyisek hazai környezetben, hatalmas aktivitással és rendkívül eredményesen versenyezhettek. Külön öröm, hogy a hallgatóink mellett kollégáim is ennyire aktívak voltak, érmeket is nyertek, Pidl Renáta, illetve Kovács Richárd időeredménye pedig igazán kimagasló szint, amihez szívből gratulálok” – fogalmazott dr. Gyömörei Tamás, a Széchenyi István Egyetem Testnevelési és Sportközpontjának vezetője.

Cseh Ottó, a Magyar Evezős Szövetség győri születésű elnöke különdíjat adott át a Széchenyi-egyetem legjobb amatőr női és férfi hallgatójának, Matkovics Veronikának és Kovács Balázsnak.

A Széchenyi István Egyetem érmesei kategóriánként

Aranyérmesek: Juhász Adrián (profi), Juhász Adrián, Szabó Bence, Szigeti Roland, Szőllősi Balázs (csapat), Kovács Richárd Ágoston (amatőr oktató).

Ezüstérmesek: Matkovits Veronika (amatőr), Pidl Renáta (amatőr oktató), Kovács Balázs (amatőr), Kaczur Márton, Józsa Márton, Oláh Máté, Csiszár András (csapat).

Bronzérem: Fazekas Fanni (profi), Gubucz Krisztina (amatőr oktató), Petroczki Ferenc (amatőr oktató).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában