Októberben sérült meg

2023.02.24. 15:29

Itthon gyógyul tovább Háfra Noémi, az Audi-ETO játékosa

Októberben elszenvedett súlyos térdsérülését követően itthon folytatja rehabilitációját Háfra Noémi, az Audi-ETO kézilabdacsapatának játékosa, aki a szezont kölcsönben a dán Odensénél kezdte.

kisalfold.hu

Háfra Noémi az Audi-ETO-nál folytatja a rehabilitációját.

Fotó: gyorietokc.hu

Súlyos sérülése után visszatér Győrbe, és a zöld-fehér klubnál végzi tovább a rehabilitációs munkát Háfra Noémi.

A 2022/23-as szezonban a dán Odense csapatában kölcsönben szereplő Háfra Noémi még 2022 októberében szenvedett súlyos térdsérülést klubja Brest elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésén. Az elszenvedett keresztszalag-szakadás következtében biztossá vált, hogy a játékos az idei szezonban már nem léphet pályára. A Dániában elvégzett műtéti beavatkozást követően Háfra a rehabilitációt Dániában kezdte meg és végezte egészen mostanáig. A válogatott átlövő az Odense csapatával egyeztetve elköszönt a dán egyesülettől, és márciustól már Győrben folytatja tovább a visszatéréséhez szükséges rehabilitációs munkát.

„Noémi számára természetesen nyitott a lehetőség, hogy klubunk minden humán és technikai erőforrását igénybe vegye a rehabilitáció folyamata során. Állapotáról a sérülés és az operáció óta is részletes információkkal rendelkeztünk. Várjuk vissza Győrbe, ahol felkészült szakembereink vezetésével folytathatja tovább a rehabilitációt” – nyilatkozta Endrődi Péter, az ötszörös BL-győztes győri klub ügyvezetője.

„Súlyos sérülés esetén nagyon fontos, hogy emberként vegyük figyelembe, és ne csak kézilabdázóként gondoljunk rá.

Nagyon szerettük volna Nonit a szezon hátralévő részében a klubnál tartani, hiszen fantasztikus lány, de megértjük azt is, hogy egy ilyen nehéz időszakban közelebb kell lennie a családhoz.

Reméljük, ezzel a döntésünkkel hozzájárulhatunk ahhoz, hogy megerősödve térjen vissza a pályára. Sajnos a narancssárga mezben nem sokat láthattuk, de óriási tehetségéhez nem fér kétség, ezért is reméljük, hogy útjaink a jövőben újra keresztezik majd egymást” – idézte a daniasport.hu Trine Nielsent, az Odense sportigazgatóját.

Háfra Noémi is sajnálatát fejezte ki, hogy nem tudott hosszabb ideig a csapat hasznára lenni, de ennek ellenére örül a klubnál eltöltött időnek.

„Nyugodt vagyok a döntésem miatt. Sokat tanultam a várostól, a klubtól és az országtól, amit a hátizsákomban viszek is magammal tovább. Bár a szezon rövid volt, elégedett vagyok az itt eltöltött idővel.

Mindent szerettem itt. A közönség csodálatos, pozitív és mindig támogató.

Nagyon megkedveltem a csapatot, ahol barátokat szereztem, így elbúcsúzni is nehéz. Azt üzenem a szurkolóknak és a csapatnak, hogy még találkozunk, örömmel térek majd ide vissza. Köszönök mindent” – nyilatkozta a kézilabdázó.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában