Sérülésből gyógyul

2023.02.21. 10:45

Határ Bernadett: közel a visszatérés, de pontosan még nem tudni, mikor

Lassan, de biztosan halad a rehabilitációval a Sopron Basket és a válogatott klasszis centere, az Euroliga-győztes Határ Bernadett, de pontosan még nem tudja, mikor léphet majd pályára klubjában.

Botár László

Tavaly áprilisban, Szekszárdon szenvedett súlyos sérülést Határ Bernadett.

Fotó: Makovics Kornél/MW-archívum

Határ Bernadett tavaly április 20-án, azaz több mint tíz hónapja szenvedett súlyos térdsérülést Szekszárdon, a bajnoki döntő második mérkőzésén. A klasszissá érett center lapunk érdeklődésére elmondta, lépésről lépésre, szinte napról napra halad a rehabilitációja. A csapatba való visszatérésének az ideje közeledik, de hogy az egészen pontosan mikor is jön el, azaz, hogy mérkőzésen mikor öltheti majd újra magára a Sopron Basket szerelését, azt még nem tudja.

Ennek kapcsán azt mondta: "Az egy újabb jelentős előrelépés a hosszú folyamat során, hogy az edzéseken már az öt az öt elleni gyakorlatokban is részt tudok venni, azaz már a kontaktos, érintkezéses gyakorlatokat is végezhetem a csapattal."

Hogy mi volt a rehabilitáció eddigi legnehezebb része azzal kapcsolatban Határ Bernadett annyit mondott, hogy erre a kérdésre akkor térjünk majd vissza, ha az már teljesen befejeződött, azaz miután már visszatérhetett a pályára.

Az amerikai profi bajnokságban, a WNBA-ben is megforduló Határ Bernadett természetesen figyelemmel kísérte a válogatott Európa-bajnoki selejtezőjét.

"Természetesen megnéztem az Eb-selejtezőket, és nagyon örülök, hogy a lányok mindkét mérkőzést megnyerve kiharcolták az Európa-bajnoki szereplés jogát."

Azzal kapcsolatban, vajon nyáron részt vesz-e a június 15. és 25. között Izraelben, valamint Szlovéniában rendezendő kontinensviadalon válogatottunkban, Határ Bernadett jelen pillanatban nem tudott egyértelmű, biztos választ adni. Mint mondta, ez csak majd tavasszal, annak is a végén, vagy nyár elején dől el...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában