Férfi kosárlabda

2023.02.11. 20:18

Az SKC a hatodik vereséget szenvedte el sorozatban

kisalfold.hu

Fotó: Wölfinger Béla

Sopron KC - Szedeák  71-75 (23-23, 20-17, 10-20, 18-15)

Sopron, férfi NB I,  1700  néző. V.: Cziffra, Kapitány, Ádám.

SKC: Joseph 4, Shine 6, Valerio-Bodon 8/6, Barnett 10/6, DURHAM 17. Cs.: Csendes, Molnár 2, SUPOLA 5/3, JONES 13/3, Sitku, TAKÁCS 6/6. Edző: Kosztasz Flevarakisz.

Szeged: WASHINGTON 20/6, Polányi 5/3, NICHOLSON 17/3, Bognár 6, ROBERSON 7. Cs.: PERSON 15/6, Balogh 3, Kerpel-Fronius 2. Edző: Nikola Lazics.

Barnett két triplájára építve 8-0-val kezdett az SKC, majd egy Nicholson vezette 8-2-vel feljött a Szeged. Durham nem engedte fordítani a vendégeket, sőt, letámadásból labdát szerezve Shine zsákolása, majd felállt védelem ellen Valerio-Bodon triplája után 9 ponttal ellépett az SKC. A negyed eladott hazai labdákkal és egy Washington vezette 12-3-as szegedi rohammal ért véget.

Fotó: Wölfinger Béla

A második negyed elején Supola és Jones jóvoltából ha szűken is, de inkább az SKC vezetett. A Szeged a hazai palánk alatt visszaszerzett lepattanók utáni kosarakkal maradt versenyben, majd Person triplájával fordítani is tudott. A félidő Durham kosaraival és 3 pontos hazai vezetéssel zárult.

A harmadik negyed közepéig váltott vezetéssel haladtak a felek, soproni részről továbbra is Durham jeleskedett. A szakasz második fele egyértelműen a vendégeké volt, akik Washington és Bognár vezérletével 7 pontos előnnyel várhatták a zárószakaszt.

Ezt magas szerkezettel, de roppant görcsösen kezdte a hazai együttes, a Szeged Washingotn és Nicholson vezérletével 10 pontra növelte előnyét. A szakasz közepén Jones néhány remek megmozdulásával és Takács triplájával ledolgozta hátrányát és tűzbe-lázba hozta közönségét az SKC. A végjátékban Person és a kulcsfontosságú triplát beemelő Washington jóvoltából - hiába dobott újabb hármast Takács - a Szeged nyert, az SKC pedig sorozatban a hatodik vereségét szenvedte el.

Kosztasz Flevarakisz: – Gratulálok a Szegednek a győzelemhez! Nagy erőket mozgósítottunk a végjátékban, hogy visszajöjjünk a meccsbe, miután tízpontos hátrányba kerültünk, onnan sikerült egyenlíteni. Ezután hoztunk néhány rossz döntést, de úgy gondolom, a legnagyobb problémánk most az energiával és a pszichológiával van. Néhány kulcsjátékosunk nincs jó formában támadásban, ráadásul a lepattanózást is elveszítettük. Próbálkoztunk magas és alacsony szerkezettel is, de egyik sem működött jól. Igaz, a végén így is volt esélyünk a győzelemre, de amíg mi kihagytunk egy triplát, ők bedobták, és ez eldöntötte a mérkőzést. Nekünk nehezebb volt a helyzetünk, mert ahogy mondtam, több kulcsjátékosunk is formán kívül játszik a kisebb-nagyobb sérülésük miatt, de a következő meccsen Körmenden mindent meg kell tennünk azért, hogy kitaláljunk ebből a gödörből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában