Megyei foci

2023.01.10. 11:24

Veszkényben megtartanák a vezető helyüket

A megyei II. osztály Soproni csoportjának élén a veszkényi futballcsapat telel.

Kocsis-Katona Imre

A veszkényi együttes jó téli felkészüléssel ismételné meg őszi teljesítményét s őrizné meg első helyét a tabellán

A megyei másodosztály soproni csoportjában olyan nagy múltú, korábban magasabb osztályokat is megjárt együttesek szerepelnek, mint az SVSE, a Petőháza, a Fertőszentmiklós vagy éppen a Jánossomorja, a Szany és a Beled. Éppen emiatt is lehet értékes a veszkényi csapat számára az őszi elsőség. A Rábatamásiban elszenvedett vereség mellett három döntetlen szerepel a nevük mellett, de a 12 találkozó közül csupán Jánossomorján nem szereztek gólt. Az őszi idényben Bolla Patrik szerepelt a legeredményesebben, aki 7 találatig jutott.

„Számunkra ez egy óriási eredmény – kezdte értékelését Németh Zsolt elnök, majd hozzátette: – Egyesületünk felnőttcsapata a megyei másodosztály megalakulása óta stabil tagja az osztálynak. Ha emlékeim és a statisztikák nem csalnak, az osztály fennállása óta egyesületünk az egyetlen egész Győr-Moson-Sopron vármegyében, mely annak folyamatosan tagja. A hosszú múltra visszatekintve együttesünk kiemelkedő eredményt még nem ért el az osztályban, általában stabil középcsapat voltunk.” 
Valami azonban megváltozott az utóbbi években, hiszen már az előző évadban is dobogós helyen végzett a csapat. 

„Pár éve a vezetőségben generációváltás történt és viszonylag fiatal, többnyire egykori focistákból álló sport- emberek vették át az egyesület irányítását. Vezetőségünk a megalakulásakor az eredménycentrikusságot tűzte ki célul és ennek megvalósításáért rengeteget dolgozott. Új támogatók felkutatása, a játékosállomány átalakítása, megfiatalítása, a stabil anyagi háttér biztosítása volt a fő feladat. A megfelelő vezetőségi és szakmai munkának és az anyagi háttérnek köszönhetően csapatunkat az elmúlt években a folyamatos fejlődés és az eredményesség javulása jellemezte. Az utóbbi években előbb hetedik, majd kétszer negyedik, a tavalyi évben pedig második helyezett együttes lett. Ahhoz, hogy ez a fejlődés megvalósult, nagy köszönet jár a helyi önkormányzatnak és a nagyszerű támogatóinknak.” 

Sinkó Tamás, az együttes edzője is a csapategységet emelte ki, s a következőképpen értékelte az őszi idényt: 

„Az előző évi ezüstérem után egyértelműen a bajnoki cím megszerzését tűztük ki célul. Ennek érdekében a tavalyi csapat összetételén alig változtatva, talán néhány posztra igazolva új játékost, vágtunk neki a bajnokságnak, a kitűzött cél megvalósításának. Az idény végi eredménnyel elégedettek lehetünk, amellett persze tudjuk, hogy még ma is van javítanivaló az eredményességünk terén, de egy jó téli felkészüléssel remélem, meg tudjuk ismételni az őszi teljesítményt, és ezzel a csapatszellemmel, mentalitással és hozzáállással meg is tudjuk tartani az első helyünket.” 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában