Mint a Magyar Kupában

2023.01.19. 20:35

Női kosárlabda Euroliga – Hosszabbításban maradt alul a Sopron Basket

Szinte végig vezetett a Sopron Basket a női Euroliga magyar rangadóján a DVTK otthonában, ám a miskolciak az utolsó másodpercekben kiegyenlítettek, a hosszabbításban pedig a maguk javára fordították a mérkőzést. Hasonlóan alakult a meccs, mint tavaly a Magyar Kupa döntőjében.

kisalfold.hu

Turner Yvonne (zöldben) jól játszott, de ez is kevés volt a címvédő soproniak győzelméhez.

Fotó: fiba.basketball

DVTK–Sopron Basket 77–75 (10–13, 17–22, 16–18, 23–13, 11–9)

Miskolc, női Euroliga-mérkőzés, 1500 néző. V.: Zupancic (szlovén), Csender (román), Velikov (bolgár).

Diósgyőr: Aho 6, GUIRANTES 22/9, KÁNYÁSI 8, Garbin 9/3, GREEN 23. Cs.:Grigalauskyte 2, Bernáth 6/3, Kiss A. 1. Edző: Völgyi Péter.

Sopron:  TURNER 10, Fegyverneky 5/3, Kunek 7/3, BROOKS 21/6, MAGBEGOR 15. Cs.:Sztankovics 8,  Böröndy 3, Czukor 6/6, Varga A. Edző: Gáspár Dávid.

Guirantes a hazaiaknak szerzett vezetést, két percre rá Turner remek "egészpályás szólóval" egalizált. Ha szűken is, de inkább a hazaiak vezettek, de a Brooks vezette címvédő rendre egyenlített. A szakasz Brooks triplájával, és hárompontos vendégvezetéssel zárult. A második etap Magbegor büntetőivel indult. Nem sokkal később Gáspár Dávid technikai kapott. A szakasz derekán Böröndy 2+1-es akciójára  Bernáth felelt triplájával. Brooks, és Kunek  vezetésével egy 14–5-ös rohammal 10 pont fölötti előnyt szerzett a címvédő. A DVTK Green révén labdákat, és kosarakat szerzett. Hogy ne kerüljön közel a vendéglátó a Sopronhoz, arról Sztankovics "gondoskodott", a nagyszünetben nyolcpontos előnye volt a vendégcsapatnak.

Ez nőtt tízre rögtön szünet után Brooks újabb duplájával. Erre Garbin triplával felelt. A DVTK öt pontra feljött. Jól jött Czukor hármasa a címvédőnek, tripláira és Magbegor közeli kosaraira építve egy 12–2-vel 15 ponttal elhúzott a Sopron. A negyed végén 10-re csökkentette hátrányát a Diósgyőr. A záró etap Guirantes 2+1-es játékával kezdődött, de Magbegor és Fegyverneky jóvoltából nem tudott a Green–Guirantes duó vezette DVTK közel kerülni a Sopronhoz, amely tartotta tíz pont körüli előnyét. A hajrában Aho ziccerével hatra csökkentette hátrányát a Diósgyőr. Mindkét csapat több támadást elrontott, Guirantes hármasával fél perccel a befejezés előtt négy pontra jött vissza a DVTK, majd hat másodperccel a befejezés előtt triplájába Czukor belefaultolt. A Diósgyőr légiósa a bónuszt is bedobta – jöhetett a hosszabbítás. Ebben másfél perc elteltével Garbin a DVTK-nak szerzett előnyt. Váltott vezetéssel haladtak a felek. Az utolsó perc elején Green 2+1-es játékára nem volt érdemi válasza a Sopronnak, így a Diósgyőr nyert.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában