Magabiztos siker

2023.01.07. 08:03

Női kézilabda BL - Győri Audi ETO-Storha­mar 39-26 - fotók a meccsről

Az Audi ETO a norvég Storha­mar együttesét 13 góllal verte a Bajnokok Ligája 10. fordulójában.

kisalfold.hu

Fotó: NAGYGABOR

Győri Audi ETO-Storha­mar 39-26 (17-13)

   gólok hétméteresből: 1/0, illetve 4/3
   kiállítások: 10, illetve 10 perc

A hazaiak keretéből Jelena Despotovic, Kari Brattset és Veronica Kristiansen hiányzott.

Nagy iramban kezdett az ötszörös BL-győztes ETO, amely a jó védekezéseket követő lerohanásoknak köszönhetően 5-1-re ellépett. A kezdeti lendület nem tartott sokáig, mert a norvégok tartani tudták a lépést ellenfelükkel, de aztán időt kértek, ezt kihasználva pedig a győriek újra növelték a különbséget (11-5). Az első félidő végén több mint hat percig nem találtak be a házigazdák, de hibáik ellenére négy góllal vezettek a szünetben.

A második felvonásban már három és fél perc után időt kért a Storhamar, ugyanis ezúttal is gyors játékkal és három találattal kezdett az ETO. A vendégek hétről négy találatra csökkentették hátrányukat, ám a folytatásban remekül védekezett a Győr, és egy 4-0-s sorozattal, tíz perccel a vége előtt eldöntötte a meccset (30-21). A hajrában pályára lépett és gólt is szerzett a hazaiak nyáron igazolt dán átlövője, Line Haugsted, aki súlyos vállsérülése miatt csak most mutatkozhatott be győri színekben a BL-ben.

A győrieknél Linn Blohm és Stine Oftedal öt-öt, Ana Gros, Rü Unhi és Yvette Broch négy-négy góllal, míg Sandra Toft négy, Silje Solberg pedig 12 védéssel zárt. A túloldalon Anniken Obaidli hatszor, Olivia Löfqvist ötször talált be.

A nyolc győzelemmel és két vereséggel álló Győr, amely vezeti csoportját, egy hét múlva a horvát Lokomotiva Zagreb vendége lesz a BL csoportkörében.

Percről percre

60. perc: Ogonovszky védekezik jól, így Nestaker lövését védeni tudja Solberg. Gros csipkézi ki a jobb felsőt. 39-26. Másra már nincs idő, 13 góllal veri tehát norvég ellenfelét az Audi ETO. Köszönjük megtisztelő figyelmüket!

59. perc: Haugsted is megszerzi az első győri gólját, a jobb alsóban landol a lövése. 37-26. Időkérés a vendégeknél 94 másodperccel a vége előtt. Nestaker passza nem jó. Schatzl lövése viszont gólt ér. 38-26.

58. perc: Broch szerez labdát. 

57. perc: Jó a győri védekezés, olyannyira, hogy Nestaker lövése után Solberg maga dobhatja az üres kapuba a labdát.  36-26.

56. perc: Broch szerez kapufás gólt. 34-25. Arcra ütésért Johansson kiáll két percre. Ogonovszky is a pályán, igaz, csak védekezésben. Nestaker talál a kapuba. 34-26. Farkas J. is megszerzi az első gólját. 35-26.

55. perc: Faluvégi lövése ezúttal nem ér gólt. Johansson eredményes. 33-25. Farkas Júlia jön irányítóba. 

54. perc: Grosnak marad helye. 33-23. Löfqvisttől jön a válasz. 33-24

53. perc: Haugsted támadásban is pályán. Oftedal eredményes, megvan a tíz közte! 32-22. Obaidli farag egy kicsit a hátrányon. 32-23. Martín időt kér, amikor alig több mint hét perc van hátra meccsből

52. perc: Obaidli lövésénél a kapufa is segít Solbergnek.

51. perc: Faluvégi ejtése pontos. 30-21. Löfqvist szépít. 30-22. Faluvégi elkapta a fonalat. 31-22.

50. perc: Megint Nestaker hibázik. Broch kapja le a labdát a levegőből, és hajítja a kapuba. 29-21.

49. perc: Faluvégi gyorsan góllal válaszol a gólra. 27-21. Nestaker labdát veszít, Schatzl gólt szerez. 28-21.

48. perc: Nestaker jár túl Solberg eszén. 26-21.

47. perc: Grost löki ki a labda alól Amundsen, kiáll két percre. Hansen használja ki gyorsan az emberelőnyt. 26-20.

46. perc: Obaidli góljával csökken ismét ötre a győri előny. 25-20.

45. perc: Fodor is megszerzi az első gólját. 25-20.

44. perc: Amundsen eredményes. 24-19.

43. perc: Győri-Lukács lövését védi Raasok. Lépéshiba a vendégeknél. Ryu labdát veszít, Solberg azonban lábbal védi Hogseth ziccerét. 

42. perc: Ryu a kapuba lő, ráadásul kiállítják a vele szemben szabálytalankodó Svendsbergetet. Solberg lába állítja meg Zschocke lövését.  

41. perc: A hosszúra nyúló norvég támadás végén Jakobsen lő kapu mellé. 

40. perc: Hogseth nem talál kaput. A kapufát találja el Oftedal. 

39. perc: Fodor pontatlan. Solberg védi Zschocke lövését, aztán Blohm ejti a labdát a kapuba a túloldalon. 23-18.

38. perc: Jakobsen eredményes. 22-18.

37. perc: Ryu találja magát helyzetben a bal oldalon. Ha már így alakult, gólt dob. 22-16. Obaidli is betalál. 22-17. Győri-Lukács Viktória nem talál kaput a bal szélről.

36. perc: Beállógól a másik oldalon is, Hogsethtől. 21-15. Labdát veszít az ETO, gólt dob Zschocke. 21-16.

35. perc: Jobb szélről jön a második félidő első norvég gólja, Abdula talál a kapuba. 20-14. Technikai hiba a győrieknél, Jakobsen aztán a kapufát találja el. Blohm gólt szerez, pedig ketten is lógtak rajta. 21-14

34. perc: Jakobsen passza nem jó, jön az újabb győri gól, ezúttal Blohmtól 20-13. Először vezet héttel a hazai együttes, időt kér a vendég vezetőedző

33. perc: Nze Minko szerez gólt a labdaszerzés után. 19-13.

32. perc: Obaidli sem talál a kapuba. Győri-Lukács növeli a győri előnyt. 18-13.

31. perc: A mérkőzés folytatódik. A győri kapuban Solberg, ő védi Hogseth lövését, és az ismétlést is Svendsbergettől. Aztán Jakobsen is hiába próbálkozik. Nze Minko ellen fújnak a játékvezetők. 

A hivatalos nézőszám 4179 fő.

30. perc: Jakobsen lövése Toftról jut a kapuba. Gyorsan jön a válasz Schatzl Nadine révén. 17-13. Nestaker lövi a labdát kapu fölé, így ér véget az első félidő. 

29. perc: Lépéshiba a vendégeknél. Gros indítja Blohmot, de épp a hátát találja el...

28. perc: Martín kér időt. Gros lövésre lendülő kezét Zschocke rántja meg, ez is két percet ér. Hansen bejátszása megtalálja Blohmot, gól a befordulás vége. 16-12.

27. perc: Ryu a padlón, először dobhat hétméterest az ETO. Hansen csúnyán kapu fölé lő. Broch remek védekezése nyomán Hogseth lövését védeni tudja Toft. 

26. perc: Újabb hetes... Obaidli ezt bedobja. 15-12

25. perc: Lépéshiba Oftedalnál, kiállítják Grost, hetest dobhat a Storhamar. Az osztrák játékvezetők most nem a legnépszerűbb emberek az arénában... Solberg viszont kivédi Löfqvist hetesét. Kár, hogy a labda marad a Storhamarnál. 

24. perc: Labdát veszít az ETO, a még rendezetlen védekezést Abdula használja ki, és szerez gólt. 15-11

23. perc: Faluvégi a lövésével eltalálja a kapus, Gronlund arcát, ezért ki kell állnia két percre. Hogseth szerez gólt emberelőnyből. 15-10.

22. perc: Passzívból nem tudnak lőni a vendégek. Broch szerez gyors gólt. 15-9. Toft védi Löfqvist lövését. 

21. perc: Löfqvist harmadszor eredményes. 13-9. Egy percig emberelőnyben még az ETO, hiszen letelt Gros kiállítása. Oftedal használja ki a helyzetet. 14-9.

20. perc: Obaidli labdát kap, Löfqvist az üres kapuba lő. 12-8. Johansson az első kiállított vendégjátékos. Ryu zárja le góllal a támadást. 13-8.

19. perc: A kapufát találja el Nestakeré, a kipattanó azonban megint ziccer, de Grost szabálytalankodik, ki is küldik két percre. A megítélt hétméterest Obaidli váltja gólra. 12-7.   

18. perc: Hansen lövését védi Gronlund. Szabálytalan zárás a vendégeknél. Gros második gólja egy bitang nagy bombagól. 12-6.

17. perc: Hansen góljával már hattal vezet a győri együttes. 11-5. Haugsted, Faluvégi és Schatzl is a pályán már. Svendsberget eredményes. 11-6.

16. perc: Obaidli lövése kapu mellé száll. Nze Minko hát mögötti passzára nem számít Broch, így megindulhat a Storhamar, Amundsen azonban elrontja a ziccert. 

15. perc: Broch góllal száll be a meccsbe. 9-5. Jó a győri blokk Jakobsen lövése után, aztán Gros ejti a labdát a kapuba. 10-5.

14. perc: Nze Minko pontatlan lövése után időt kér a norvég szakvezetés. Amundsen ejtése túl magasnak bizonyul.

13. perc: Ryu növeli az ETO előnyét. 8-5. Passzív ismét a vendégeknél, de nem dobják kapura a labdát. 

12. perc: Kiszorított helyzetből Győri-Lukács a kapust találja el. Toft védése Amundsen lövése után inkább nevezhető bravúrnak. 

11. perc: Passzívban hibáznak a norvégok. Ryu Gronlundba lövi a labdát. Hansent állítják ki két percre, a vendégek hétméterest dobhatnak. Obaidli értékesíti a büntetőt. 7-5.

10. perc: Blohm lövését védi Gronlund. Löfqvist talál a kapuba. 6-4. Hansen gólja még emberhátrányban esik. 7-4.  

9. perc: Lehozza a kapusát a Storhamar, így a labdát szerző Oftedalnak nincs nehéz dolga. 6-3.

8. perc: Oftedal nem talál kaput. Nze Minko kiáll két percre, Jakobsent ütközte le. 

7. perc: Jakobsen szépít. 5-2. Ryu eladja a labdát. Zschocke révén zárkózik közelebb a Storhamar. 5-3.

6. perc: Obaidli technikai hibája után Oftedal eredményes újra. 5-1.

5. perc: Megint Nze Minko! 3-1. Aztán labdát veszít ismét a norvég csapat, Oftedal pedig növeli a győri előnyt. 4-1.

4. perc: Szabálytalan zárás a vendégeknél. Nze Minko eredményes. 2-1.

3. perc: Passzívig támad az ETO, lövésig nem sikerül eljutni. 

2. perc: Hogseth egyenlít. 1-1.

1. perc: A meccset a zöldben játszó győriek kezdik. Toft a kapuban, a két szélen Győri-Lukács és Fodor, Blohm a beálló, Nze Minko, Ryu és Oftedal középen. Sárga-kékben a vendégek. Az első támadás Nze Minko hibájával ér véget, de Abdula azonban gyorsan labdát veszít, Blohm pedig megszerzi a vezetést. 1-0.

Előzetes - A Győri Audi-ETO a norvég Storha­mar együttesét fogadja szombaton 16 órakor Győrben a Bajnokok Ligája 10. fordulójában. A győriek jelenleg hét győzelemmel és két vereséggel állnak a B csoport harmadik helyén, de rosszabb gólkülönbségük miatt szorulnak csak le a második helyről. 

A két csapat legutóbb az ötödik fordulóban Norvégiában találkozott egymással, ekkor 35–21-es győri győzelem született

„Ez lesz az első meccsünk az új évben, ráadásul a Bajnokok Ligájában kell bizonyítanunk egy fiatal és motivált Storhamar ellen, amely a skandináv stílus tipikus képviselője. Jó mérkőzésre számítok, főleg azért, mert volt egy teljes hetünk a felkészülésre. Végre tudtunk gyakorolni támadásban és védekezésben is, amire decemberben nem volt időnk a sok mérkőzés miatt. Most már több játékosunk van, az edzéseken és a mérkőzéseken is teljes értékű munkát tudtunk végezni, így javulásra számítok a csapatjátékunkban” – nyilatkozta a klub honlapján Ambros Martín vezetőedző. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában