Evezés

2023.01.10. 18:22

A győri nyolcasok nyerték a Cambridge elleni futamokat - Fotók, videó

Mozgalmas napja volt a győri és a cambridge-i evezősöknek tegnap, ugyanis az itt edzőtáborozó brit küldöttség tagjai előbb ellátogattak a városházára, majd az esős idő ellenére késő délután a két klub nyolcasai is összecsaptak.

Szabó Gábor

Fotó: Huszar Gabor

Kezdjük az utóbbival: mind a fiúknál, mind a lányoknál hazai siker született. Volt egy kis aggódás győri részről a futamok előtt, hiszen a legjobb győri férfi evezősök jelenleg Törökországban edzőtáboroznak, míg egyetemi női nyolcasa nincs a GYAC-nak, így a serdülő és ifjúsági versenyzőkből összeállított egység szállt hajóba. Az izgalom felesleges volt mindkét esetben, a győri nyolcasok végül magabiztosan nyerték a futamukat.

 

Természetesen az eredmény ilyen esetben mindig másodlagos, de erőfelmérőnek azért nem volt ez rossz.

A cambridge-iek kedvét ez sem vette el, remekül érzik magukat Győrben. Nagy élmény volt számukra a győri városházán tett látogatás, ahol rövid beszámolót hallhattak az épület történetéről, illetve az egyetem részéről is kaptak egy tájékoztatást, míg a videós összeállításban a város sport- és kulturális életével is megismerkedhettek a küldöttség tagjai.

Az esemény végén Diligens Tibor képviselő Győr zászlóját adta át a csapat vezetője, Georgia Denham részére, míg többen a polgármesteri székbe beülve fotózkodtak.

 

Georgia Denham lapunknak elmondta: remekül érzik magukat Győrben.

„Minden igényt kielégítenek a körülmények, a város gyönyörű, a lehetőségek pedig ideálisak az evezés szempontjából.

A győriek vendégszeretete is lenyűgöző.

Jó eséllyel nem utoljára vagyunk itt Győrben” – fogalmazott a küldöttségvezető.

Papp Oszkár GYAC-elnök is elégedett az eddig tapasztaltakkal.

„Az oxfordiak már többször voltak itt, nem lep meg bennünket, hogy a cambridge-iek is hasonlóan vélekednek. Bízunk benne, újabb gyümölcsöző kapcsolat alapjait sikerült lerakni, melyből tud profitálni a város, a győri evezés és a Széchenyi-egyetem is” – tette hozzá Papp Oszkár.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában