Női labdarúgás

2022.12.20. 15:02

Nagy utat járt be az elmúlt másfél évben az ETO

kisalföld.hu

Tiffany Cameron (középen) kapta idén az Albert Flórián-díjat.

Sporttörténelmi esztendő címmel készített féléves értékelést a női csapat teljesítményéről az eto.hu

Az elmúlt idényben Magyar Kupát nyert és bajnoki ezüstérmet szerzett a csapat az őszi szezonban is folytatta remek szereplését, hiszen az FTC mögött a finálét jelentő második helyen tanyázik a pontvadászatban, ráadásul a kupában is legjobb nyolc között várja a tavaszi folytatást.

A Simple Női Ligában a Dörnyei Balázs vezetőedző által irányított gárda 12 mérkőzésen 10 győzelemmel, 1-1 döntetlennel és vereséggel 31 pontot gyűjtött és 54-9-es gólkülönbséggel zárt. A megszerzett gólokon tizenegy játékos osztozott, közülük is kiemelkedett Tiffany Cameron (11 gól) és Herczeg Andrea (10 gól).

A bajnoki mérkőzések közül fájó lehet a Puskás Akadémia elleni hazai döntetlen, valamint a Ferencvárostól elszenvedett vereség. A tíz remek győzelemből kiemelkedik a nagy vetélytárs, MTK elleni 7-1-es siker, ráadásul a kék-fehér együttest a Magyar Kupából is kiütötték a győri lányok.

Büszkék lehetnek a klub háza táján arra is, hogy a felnőtt- és az utánpótlás válogatottakban egyaránt több játékosuk is folyamatosan képviseli az ETO színeit. Kovács Laura és Németh Loretta biztos tagok a felnőtt keretben, de idén Vida Boglárka és Savanya Csilla személyében két tizennyolc éves győri fiatal is bemutatkozott a legjobbak között, sérülése után pedig Nagy Fannira is számíthat majd a szövetségi kapitány. Rajtuk kívül az ukrán, a román, a fehérorosz és a jamaicai válogatottba is delegál játékost az ETO. Nem is beszélve a magyar utánpótlás válogatottakról, a különböző korosztályos együttesekben szóhoz jutott idén Borok Dorina, Vida Boglárka, Savanya Csilla, Nagy Fanni, Sali Rebeka, Petrovics Petra, Kern Fanni és Kovalter Ramóna is.

Az MLSZ-gála ünnepségén a 2021/22-es női bajnokság felfedezettjének Vida Boglárkát választották, míg a HLSZ-nél az év legjobb női labdarúgójának járó Albert Flórián-díjat Tiffany Cameron kapta.

Horváth Cs. Attila, női szakágvezető: - A csúcsra felérni nem könnyű, de ott maradni még nehezebb. Nagy utat jártunk be az elmúlt másfél évben, s kevesen hittek abban, hogy az utolsókból is lehetünk elsők. Nemcsak álmodoztunk, de tettünk is azért, hogy az álmok megvalósuljanak. Sok-sok munka áll mögöttünk és persze előttünk is, mert számunkra az a bizonyos út nincs kikövezve. Sporttörténelmet írtunk a kupasikerrel és a bajnoki ezüstéremmel, és tudjuk, hogy van még feljebb! Rajtunk nem fog múlni, most megalapoztuk, hogy májusban akár a bajnoki címért, a Bajnokok Ligája részvételért küzdhessünk, ehhez azonban további összefogásra lenne szükség. Ezúton is megköszönöm a klub, a város és a szponzoraink támogatását, az eredmények szerint, éltünk vele, s azt gondolom, ez a csapat megérdemelné, hogy lehetőséget kapjon a legnagyobb célok elérésére is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában