Kajak-kenu évzáró

2022.12.14. 19:44

Győri klubja elbúcsúztatta a háromszoros olimpiai bajnok Kammerer Zoltánt - videó, fotók

kisalföld.hu

Fotó: Csapó Balázs

A háromszoros olimpiai bajnok Kammerer Zoltán befejezte profi pályafutását, ezt egyesülete, a Graboplast Győr szerdán az évzárón jelentette be. A legenda a klubjától egy arany lapátot vehetett át, a városi önkormányzattól pedig Rózsavölgyi László bizottsági elnök adott át számára ezüst emlékérmet a negyedszázados sikeres pályafutás elismeréseként.

Miután az óriáskivetítőn felidézték Kammerer Zoltán olimpiai sikereit, meglepetésvendégek is érkeztek, így a kajaknégyesből hárman - a sztrók mellett Storcz Botond és Horváth Gábor - együtt emlékezhettek Sydney és Athén sikereire.

Kammerer Zoltán egyébként nyolcszor érdemelte ki a Kisalföld szavazásán a megye legjobb sportolója címet a férfiak mezőnyében.

A szakosztályi beszámolóból kitűnt, hogy idén sem volt egyetlen olyan nemzetközi verseny sem - felnőtt vagy utánpótlás, gyorsasági vagy maraton -, amelyen ne lett volna vagy ne lettek volna győri kajakosok, kenusok. Ezekről az eseményekről legtöbb esetben éremmel, érmekkel, sokszor aranyérmekkel tértek haza a versenyzők. Közülük kiemelkedő teljesítményt nyújtott Kopasz Bálint, aki ebben az évben, ahol rajthoz állt, mindig elsőként ért célba legyen az egyéni, vagy páros versenyszám, így a két viadalon négy aranyérmet szerzett. Különösen örömteli, hogy a Multisport Európa-bajnokságon két fiatal győri nevelésű, mindig Győrben készülő kajakos, Erdélyi Tamás és Erdőssy Csaba a kajak négyes 1000 méteres egység tagjaként bronzérmet szerzett.

A Graboplast Győr a magyar bajnokságokon 39 arany-, 25 ezüst-, 30 bronzérmet, gyűjtött, a Magyar Kajak-kenu Szövetség év végi összesített bajnoki pontversenyében ismét a második helyezést szerezte meg.  

A 20-szoros világbajnok Csay Renáta tavaly alapított díjat az ifjú kajakos lányok motiválására, idén Gombás Alíz, a K1 500 méter serdülő magyar bajnoka, ORV ezüstérmese kapta az elismerést. Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő pedig Jankó Máté kajakost díjazta. 2018-óta minden évben átadják az év szülője, segítője díjat. Idén ezt az edzők javaslata alapján Horváth Csaba, a sárkányhajó csapat korábbi kapitánya kapta. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában