Sorverseny

2022.11.11. 18:43

Bátrak Ligája – A Móra nyerte a győri fordulót

kisalfold.hu

A győri általános iskolások számára tegnap rendezték meg a Móra-iskolában a Bátrak Ligája elnevezésű rendezvényt, melyen tíz általános iskola 7. és 8. osztályos diákjai vettek részt. A feladatok egy része a katonasághoz volt köthető: kúsztak, célba lőttek, vívtak, tankot vezettek

„Nagyon örülök, hogy ez a versenysorozat Győrbe is megérkezett. Körülbelül másfél hónapja a Parlamentben beszéltem képviselőtársammal, Simicskó Istvánnal, aki megemlítette, hogy Győrben még nem volt Bátrak Ligája-forduló. Mivel a Móra sportiskola, ezért ajánlottam az intézményt, amelynek vezetői támogatták az elképzelést” – mondta Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő, aki hozzátette: nagyon fontosnak tartja, hogy már gyerekkorban kialakuljon a sporthoz való kötődés.

A rendezvénysorozat a Honvédelmi Sportszövetség égisze alatt fut.

„Meggyőződésem, hogy fiatal korban érdemes elkezdeni a honvédelmi nevelést, akár már általános iskolás korban is. A Honvédelmi Sportszövetséget azért hoztuk létre még 2017-ben a miniszterségem idején, hogy olyan mozgalmat indítsunk, amely nyit a társadalom és a fiatalok felé. Szeretnénk velük megismertetni és megszerettetni a katonai hívatást, ezzel is nemzeti üggyé tenni a haza védelmét” – mondta dr. Simicskó István, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke.

A Bátrak Ligája győri fordulóját a házigazda Móra-iskola nyerte, megelőzve az Arany és a Gárdonyi csapatát. Az első 200, a második 150, a harmadik helyezett 100 ezer, a többi résztvevő iskola pedig 50 ezer forint sportszervásárlási utalvánnyal gazdagodott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában