Női labdarúgás

2022.11.22. 16:16

Babájával együtt jár meccsre az ETO kapusa

Szeitz Tibor

„Fénysebességgel” fejlődik Szőcs Réka gyermeke, így nem csoda, hogy már a visszatérésen gondolkodik a győriek válogatott kapusa.

Szőcs Réka, az ETO válogatott kapusa nyáron hozta világra első gyermekét, Olivért. A 33. születésnapját nemrég ünneplő kapus 2021 telén igazolt Győrbe, előtte többek között az MTK-ban védett. 
A nemzeti csapatban 99 alkalommal szereplő futballista egyelőre anyaszerepben tölti mindennapjait, de azért már készül a visszatérésre. 
„Olivér Dominik december elején lesz öt hónapos, fénysebességgel fejlődik és nő – kezdte büszkén az anyuka. – A napjaink szinte mindig ugyanúgy telnek, természetesen Olivérhez igazodva. Sokat játszunk, sétálunk, pihenünk, de együtt járunk kondizni is az egyik terembe. Szerencsére jó baba, bár most nő a foga és emiatt néha hisztisebb, de ez természetes” – tette hozzá a kiváló kapus, aki korábban azt mondta, eszébe sem jutott, hogy pályafutását a gyermekáldás miatt abbahagyja. 
„Januárban szeretnék visszatérni, s nyilván előbb erősödnöm kell majd, az érdemi munka a pályán azért még kicsit odébb van. Fizikálisan még össze kell kapnom magam, de azon vagyok, hogy minél kisebb hátránnyal térjek vissza a futballpályára.” 
Réka időközben – nyilván a jövőre is gondolva – edzőnek tanult. 
„Igen, elvégeztem az MLSZ Goalkeeper C tanfolyamát, s nem tagadom, akadt pár nehézség is a végén, mert már nagy volt a pocakom, de szerencsére sikerült jó eredménnyel vizsgáznom.” 
A kapus természetesen nyomon követi csapata, az ETO szereplését is. A zöld-fehérek nemrég hatalmas különbséggel, 7–1-re győzték le a második legnagyobb riválisukat, az MTK-t, s jelenleg második helyen állnak a tabellán. 
„Mindig figyelem az eredményeket, és amennyi meccs­­re ki tudunk menni a picivel, ki is megyünk. Bevallom, ledöbbentett az MTK elleni meccs, álmomban sem gondoltam volna, hogy ilyen eredmény születhet. Csak gratulálni tudok a lányoknak, a csapatnak” – tette hozzá a boldog anyuka, aki a nemzeti együttesben való szereplésről sem mondott le. 
„Ami a válogatottságot illeti, mindenképp át szeretném lépni a bűvös százas számot. Természetesen szeretnék még minél többször címeres mezben szerepelni.” 
 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában