Torna: Szuper csb és Duna Aszfalt szer ob vár a férfiakra

2022.10.05. 15:09

A győri Mészáros és Tomcsányi is esélyes a hétvégi versenyen

kisalföld.hu

A talajon Eb-ezüstérmet szerző Mészáros Krisztofer is indul a viadalon. Fotó: MATSZ/Freschli József

Zsúfolt hétvége előtt állnak a férfi tornászok, ugyanis október 8-án, szombaton a Központi Tornacsarnok ad otthont a szuper csapatbajnokság második fordulójának, vasárnap pedig a Duna Aszfalt országos szerbajnokságot rendezik.

A szuper csb második fordulója szombaton 10.30 órától veszi kezdetét. A kiírás szerint egy csapatot felnőtt, ifi és kadet tornászok alkothatnak. A csapatbajnokságon minden szeren három fő eredménye (1 felnőtt, 1 ifi, 1 kadet) számít. A viadalon négy egyesület (BHSE, KSI SE, GYAC, FTC-TELEKOM) sportolói mérik össze tudásukat. Az első fordulóban a BHSE végzett az első helyen, így Kiss Balázsék várják a legkedvezőbb pozícióból a folytatást, mögöttük, az FTC-Telekom, a KSI SE és a GYAC található.

Másnap már a Duna Aszfalt országos szerbajnokság következik, amelyre szintén a Központi Tornacsarnokban kerül sor 10.30 órától. Mindkét viadalon szerepelnek a magyar válogatott tagjai, így például Tomcsányi Benedek, Kiss Balázs, Balázs Krisztián vagy a talajon Eb-ezüstérmet szerző Mészáros Krisztofer. Fontos, hogy Kovács István szövetségi kapitány elmondása szerint ezek lesznek az utolsó nyilvános hazai versenyek - jövő héten még Tatán a szlovákokkal versenyeznek a mieink a felkészülés részeként - a liverpooli világbajnokság előtt, amelyet október 29. és november 6. között rendeznek. 

Kovács István, szövetségi kapitány: - Elsősorban azt szeretném a srácoktól, hogy jól, pontosan kivitelezett gyakorlatokat mutassanak be a két nap alatt. Az, hogy ki, milyen szeren, milyen eredményt érjen el, azzal kapcsolatban nem várok el a fiúktól semmit, az a lényeg, hogy hozzák ki magukból, amit tudnak, lehetőleg sérülés nélkül, de azt hiszem, hogy ezt a terhelést bírniuk kell.

Címkék#GYAC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában